Halkın sağlığı için imzalar Beştepe'de atıldı

İzmir Bayraklı ve Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsleri finansman anlaşmalarının imzası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde atıldı.

15 temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'ye karşı yapılan finansal saldırılar, Moodys'in kredi notunu yatırım yapılabilir ülke seviyesinin altına çekmesi ile yeni bir boyut kazanmıştı. Bu kara propagandaya rağmen Türkerler Grubu'nun GAMA ve GE ile birlikte üstlendiği İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri için 1.1 milyar dolarlık yabancı kredi desteği sağlamış olması, Türkiye'ye olan güvenin hala yerli yerinde olduğunun en önemli ispatı oldu.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD-European Bank for Reconstruction and Development) darbe girişimi sonrası, “Şimdilik gelmeyin” dediği 1.1 milyar dolarlık kredi için olumlu haber verirken aynı zamanda “Türkiye’ye güveniyoruz” mesajı da verdi.

Geçtiğimiz aylarda GE Ceosu Beştepe'de yapılan yatırımcılar zirvesinde bu güzel haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletmişti. Erdoğan'ı mutlu eden bu haber üzerine kredi anlaşması töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılması kararlaştırıldı.

TÖRENDE ÖNEMLİ MESAJLAR

Türkerler Holding ile Gama Holding işbirliğiyle hayata geçirilen ve 1.1 milyar doları dış kredi olan 1.5 milyar dolarlık yatırımın imza töreni bugün Beştepe'de gerçekleştirildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2005 yılından itibaren yasal ve bürokratik altyapısını kurmaya başladığımız şehir hastaneleri için yasa çıkarmak zorunda bile kaldık. Şu anda Türkiye'nin farklı bölgelerinde 21 şehir hastanesinin ihalesi yapıldı veya sözleşmesi imzalandı. Bu projeler 9 bin metrekarenin üzerine kapalı alana ve 30 bini aşkın yatak kapasitesi aşkın hastanenin inşasını içeriyor. Toplamda 41 bin yatağa, 30 milyar lira yatırım bedelli 29 projeyi hayata geçireceğiz." dedi.

2019 yılına kadar bütün hastaneleri hizmete almayı planladıklarını belirten Erdoğan, "Biz öyle hastaneler inşa edelim ki buralarda vatandaşım hastaneye girdiği zaman hastanenin içinde, dışarıda, sedyelerin üzerinde dolaşmasın. Çocukluğumuzda hastanlere gittiğimiz zaman sedyelerle bir binadan başka binaya...Kocaeli şehir hastanemiz bin 180 yatağa sahip olacak. 6 ayrı hastaneden teşekkül edecek. İzmir Bayraklı Hastanemiz de 6 ayrı bloktan oluşacak. Bu projeler de 2019 yılı bitmeden hizmete girer." diye konuştu.

Yatırım bedeli 1,4 milyar dolar olan projenin 1,1 milyar dolarının dış finansmanla, kalanının ise iç kaynaklardan karşılanacağının altını çizen Cumhurbaşkanı, "Bunlar bir istikrar ve güven projesidir. Bir ülkede güven ve istikrar varsa işte orada kamu ve özel sektörü işbirliği olur. Yoksa bu yatırımı kimse yapmaz. Bizim köprülerimiz ve diğer projelerimizi böyle yaptık.2015 verilerine göre küresel düzeyde kamu/özel sektör işbirliği yatırımlarının yüzde 40'ı ülkemizde gerçekleştiriliyor. Yakında Avrasya Tüneli'ni açacağız. Türkiye bu yatırımları yerli firmalar ve dış finansmanla gerçekleştiriyor." dedi.

3 ŞEHİR HASTANESİ 2.8 MİLYAR DOLAR

TÜRKERLER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Kocaeli ve İzmir Bayraklı şehir hastanelerinde Gama ve GE, Ankara Etlik’te de İtalyan Astaldi ile ortak olduklarını belirtirken, "Ankara Etlik’te inşaat bir yıldır dürüyor. 1.4 milyar dolarlık yatırımla 3 bin 650 yataklı hastane ortaya çıkacak. İzmir’deki 2 bin 100 yataklı hastane 900 milyon dolara, Kocaeli’deki 1200 yataklı hastane de 500 milyon dolara mal olacak. Hastanelerin 3’ü de 2019’da hizmete girecek." dedi.

Şehir hastanelerindeki modele işaret eden Türker, " Hastanelerin işletme ve yönetimini devlet yapacak. Bize 25 yıl boyunca kira ödeyecek. Sonra varlıklar devlete geçecek. Hastane komplekslerindeki ticari birimlerin işletmesi bize ait olacak. Bu işletmeler arasında otel, yurt, yemek, otopark, görüntüleme hizmetleri, laboratuvar, temizlik, meslek okulu gibi birimler yer alacak." ifadelerini kullandı.

201020161214399937072_3.jpg

Halkın sağlığı için imzalar Beştepe'de atıldı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.