Ehliyet sınavı (20 Mayıs) soruları ve cevapları yayınlandı mı? Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

20 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınavına binlerce sürücü adayı katıldı. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavında (MTSKS) 50 soru için 60 dakika süre veriliyor. Sınavda 35 doğru yapmak yeterli. Sınava giren sürüvü adayları büyük bir heyecanla Ehliyet sınavı (20 Mayıs) soruları ve cevaplarının yayınlanmasını bekliyor. Peki Ehliyet sınavı (20 Mayıs) soruları ve cevapları yayınlandı mı? Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınavı 20 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavına (MTSKS) giren binlerce sürücü adayı için artık gündem Ehliyet sınavı (20 Mayıs) soruları ve cevapları yayınlandı mı? sorusunun yanıtı. 20 Mayıs ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? 20 Mayıs Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm bunların detayları haberimizde...

Ehliyet sınavı MTSKS 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 14.00’te yapıldı. MEB tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavına giren binlerce sürücü adayı, sorular ve cevapların yayınlanıp yayınlanmadığını merakla araştırıyor. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavında (MTSKS) 50 soru için 60 dakika süre veriliyor. Sınavda 35 doğru yapmak yeterli. Her soru 2 puan ve 100 puan üzerinden değerlendiriliyor. En az 35 soruyu doğru yaparak 70 puanı alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. İşte 20 Mayıs ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? MTSKS 20 Mayıs sonuçları ne zaman açıklanacak? sorularının cevabı...

cropped_content_2017-ehliyet-sinavi-tarihleri-sinav-takvimi-ehliyet-sinav-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak_5a0QDpQFfet1Tc5

Ehliyet sınavı 20 Mayıs 2017 saat 14.00’te yapıldı. MTSKS ehliyet sınavına giren sürücü adayları sorular ve cevapların yayınlanıp yayınlanmadığını ve ne zaman nereden yayınlanacağını internetten araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavında (MTSKS), sürücü adaylarına 50 soru için 60 dakika süre veriliyor. Sınavda 35 doğru yapmak yeterli. Her soru 2 puan ve 100 puan üzerinden değerlendiriliyor. En az 35 soruyu doğru yaparak 70 puanı alanlar direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. İşte 20 Mayıs ehliyet sınavıyla ilgili merak edilen soruların cevapları...

EHLİYET SINAVI 20 MAYIS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN, NEREDE YAYINLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 20 Mayıs 2017 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) ehliyet sınavı sorular ve cevap anahtarının, sınavdan kısa bir süre sonra açıklanması bekleniyor. Sorular ve cevap anahtarı MEB bünyesindeki Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr adresinden erişime açılıyor. Ayrıca meb.gov.tr üzerinden de yayınlanıyor.

MEB RESMİ İNTERNET SİTESİ İÇİN TIKLAYIN...

20 MAYIS EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonuçları genel olarak sınavdan sonraki 15 gün içinde açıklanıyor. Sonuçlar, meb.gov.tr ve odsgm.gov.tr resmi internet adreslerinden duyurulacak.

surucu

2017 EHLİYET SINAV TAKVİMİ

İlki 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleşmiş olan ehliyet sınavları yılda 5 kere yapılmaktadır. Diğer sınav tarihleri ise şu şekilde olacak:

2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)

2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)

EHLİYET SINAVINA KAÇ KERE GİRİLİR?

Ehliyet sınavına girmek isteyen sürücü adayları toplamda 4 defa teorik sınava, 4 defa uygulama sınavı (direksiyon sınavı) girme hakkı vardır. Eğer aday sınav döneminde mazeretsiz şekilde sınava girmezse bir hakkını kullanmış sayılmaktadır. Sınava mazereti nedeniyle giremeyen adayların durumu yönetmelikte belirtilmiştir. Eğer sürücü adayı 4 sınav sonucunda başarısız olursa, kursu tekrar etmek zorunda kalır. Teorik sınavda başarılı olan adaylar 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olunduğu takdirde kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saati doldurularak 4 defa daha sınava girme hakkı verilecektir. Tüm bunlar göz önüne alındığında sürücü adayı 4 defa teorik sınava, teorik sınavdan başarılı olduktan sonra, 4+4 toplam 8 defa direksiyon sınavına girebilir.

2017 EHLİYET SINAV ÜCRETİ KAÇ LİRA?

2017 yılı 1 yıllık ehliyet harcı 163 lira olurken, B sınıfı ehliyet harcı 402 lira oldu. Harçların da aynı oranda zam görmesiyle 1 yıllık pasaport harcı yeni yılda 154,70 liradan 163,33 liraya çıkacak. B sınıfı sürücü belgesi harcı da yeni yılda 403 lira olacak. Vergi, harç ve cezaların yeniden değerleme oranında artırılması durumunda fatura, gider pusulası gibi belgelerin verilmemesi ve alınmamasının cezası 211,16 liraya çıkacak.

ehliyet_sinavinda_degisiklik_yapildi_1418136826_6974

EHLİYET E-SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

a. Kursiyerin “M”, “A1”, “A2”, “A”,“B1” “B” “D1” “D” “C1” “C” ve “F” sertifika türünden teorik eğitimini tamamlamış olması

b. Kursiyer teorik sınava katılmış ise sınav sonucunun ilan edilmiş olması

c. Kursiyerin e-sınav ücretini yatırmış olması

ç. Kursiyerin e-sınav randevu sistemi üzerinden sınav randevusu almış olması

EHLİYET E-SINAV UYGULAMASI

a. e-Sınav uygulamaları belirlenen tarihlerde ve saatlerde yapılacaktır.

b. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için kursiyerler, sınav saatinden en geç yarım saat önce sınav giriş belgesinde belirtilen e-sınav salonunda hazır bulunacaktır.

c. Kursiyerler, sınava gelirken yanında renkli fotoğraflı ve mühürlü sınav giriş belgesiyle birlikte nüfus cüzdanı, pasaport veya başka sınıf sürücü belgesi bulunduracaktır.

ç. Kimlik belgesi yanında olmayan kursiyerler, kesinlikle sınava alınmayacaktır. Vukuatlı nüfus cüzdanı veya kimlik fotokopisi, aslı gibi onaylı olsa dahi sınavda kabul edilmeyecektir.

Nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi hariç başka hiçbir kimlik geçerli sayılmayacaktır. Ancak, er ve erbaşlar askerlik görevini yaptığı birliğine nüfus cüzdanını teslim etti ise sadece “er ve erbaş askeri kimlik kartı” ile sınava alınabilecektir.

d. Kursiyerler sınav salonlarına alınırken yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile silah bulunup bulunmadığı kontrol edilecektir. Kursiyer bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.

e. Kursiyerler salon kursiyer yoklama listesinde belirtilen sıra numarasına göre oturacaktır. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra kursiyerlere sınavda uyulacak kurallar hakkında bilgi verilecektir.

f. Sınav başladıktan sonra gelen kursiyer/kursiyerler, sınavdan çıkan kursiyer olmadığı sürece sınava alınır ancak bu kursiyer/kursiyerlere ek süre verilmez. Sınavdan çıkan kursiyer olduktan sonra gelen kursiyer/kursiyerler sınava alınmaz. Sınavı tamamlayan ya da sınav süresi biten kursiyerler salondan ayrılırlar.

g. Salon görevlileri kursiyerlerin kullanacakları bilgisayarları önceden hazır hâle getirecektir.

ğ. Kursiyer, e-sınav uygulama ekranında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerinin kendisine ait olduğunu kontrol eder. Kursiyer için özel düzenlenmiş ekran bulunmuyorsa kursiyer salon başkanını uyarır ve sınava başlamaz.

h. Salon görevlileri sınav başlamadan önce kursiyerlerin kullanımına sunulan bilgisayarları kontrol edecek, herhangi bir sorun olması hâlinde yedek bilgisayarı kullanıma açacaktır.

ı. e-Sınav “Uygulama Kuralları” sınav başlamadan önce kursiyer tarafından okunup kabul edildikten sonra sınava başlanacaktır.

i. Kursiyer tüm işaretlemeleri ekrana dokunarak yapacaktır.

j. Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece biri doğru cevaptır.

k. Soru sayısı ve sınav süresi kursiyerin kullandığı bilgisayar ekranında yer alacaktır.

l. Kursiyerler isterlerse sınav süresi tamamlanmadan sınavı bitirebilirler. Bu durumda esınav yazılımı kursiyerden iki defa onay alacak, bu işlemden sonra sınavı sonlandıracak ve kursiyerin sınava tekrar dönmesi mümkün olmayacaktır.

m. Kursiyer sınava girmediyse salon görevlilerince salon kursiyer yoklama listesine “girmedi” yazılacaktır.

n. Sınav bitiminden sonra:

- Salon görevlileri kursiyere öncelikli olarak salon kursiyer yoklama listesini ve sorulara verdikleri cevapları gösteren formu imzalatacaktır.

- Sınav salonundan ayrılan kursiyerler salon girişinde bulunan bilgisayardan sınav sonuçlarını alacaktır.

ehliyet-sinavi-giris-yerleri-12-aralik-sinavijpg

SINAV DEĞERLENDİRMESİ

e-Sınav yazılımı kursiyer sorulan soruları, sorulara verdiği cevapları, doğru ve yanlış cevap sayılarını veri tabanı sisteminde saklar.

Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları dikkate alınarak 100 puan üzerinden hesaplama yapılır. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. e-Sınavda her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınavını bitiren kursiyer, sınav sonucunu salon girişinde bulunan bilgisayardan T.C. kimlik numarasını girerek öğrenebilir.

Ayrıca kursiyerin bağlı bulunduğu özel MTSK müdürlükleri, Özel MTSK Modülü’nden sınava giren kursiyerlerin sonuç listesini alarak kursiyerlere tebliğ edecektir.

STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.

1

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ OLANLAR

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.

e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Ehliyet sınavı (20 Mayıs) soruları ve cevapları yayınlandı mı? Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler Ehliyet sınavı ehliyet sınavı soruları ve cevapları mtsks ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak ehliyet sınavı soru ve cevapları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.