E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl oluyor?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl oluyor? TEOG sınavı öncesi veliler öğrencilerinin devamsızlıklarına nasıl bakacak? İşte devamsızlık sınav sonuçlarına bakma...

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş ve devamsızlık sınav sonuçlarına bakma nasıl oluyor. E-Okul öğrenci girişi sistemi nasıl çalışıyor? Veli Bilgilendirme Sistemi ile sınav notlarını öğrenmek mümkün. Veliler Sınav haftasının başlamasının ardından milyonlarca öğrenci e okul öğrenci girişi sistemi ile sınav notlarını kolaylıkla öğrenebiliyor. Veliler çocuklarının notlarına VBS giriş sistemi ile internet üzerinden ulaşabiliyor. İşte E okul öğrenci girişi, devamsızlık öğrenme ve not sorgulama sisitemi hakkında bilinmesi gereken her şey...

E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak öğrencininizin tüm bilgilerine ulaşabilir ve devamsızlık ve sınav sonuçlarına bakabilirsiniz. E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no', 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl oluyor? ile ilgili etiketler e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş devamsızlık sınav sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.