E okul çalışıyor mı? E okul VBS üzerinden karne notu sorgulama|E okuldan not sorgulama nasıl yapılır?

E okul VBS üzerinden karne notu sorgulama yapmak isteyen milyonlarca öğrenci E okul VBS sistemine giriş yapmaya çalışıyor. Ancak dün yaşanan yoğunluk nedeniyle e okul VBS ile sınav sonuçlarına, ders notlarına ve devamsızlık bilgisine ulaşılamadı. Milyonlarca öğrenci E okul VBS üzerinden karne notu sorgulama yapamazken E okul VBS girişinin bugün yapıalbilindiği görüldü. Peki E okul VBS üzerinden karne notu sorgulama nasıl yapılır? Karne notu nasıl öğrenilir?

E okul VBS üzerinden karne notunu öğrenmek isteyen öğrenci ve veliler dün E okul internet sitesini kilitlediler. E okul VBS üzerinden karne notu sorgulama yapmak isteyen yüzbinlerce kullanıcı sistemde yoğunluk yarattı. Dün itibariyle E okul VBS girişi yapılamazken bu sabah itibariyle E okul VBS üzerinden karne notu sorgulama yapılabilindiği görüldü. Peki e okul VBS üzerinden karne notu sorgulama nasıl yapılıyor? İşte e okul karne notu sorgulatma, devamsızlık öğrenme...

Okul okul sistemi öğrenci, VBS giriş üzerinden karne notu sorgulama nasıl öğrenilir; sınav sonuçları, devamsızlık öğrenme nasıl yapılır? Ücretsiz olarak ve internet olmaksızın karne notu hesaplama öğrenciler tarafından işlem görmektedir. Devamsızlık ve sınav sonuçları olarak e-Okul sitesi içerisinden öğrenciler ve veliler yakından takip edebilmektedir.

E-Okul'da öğrencilerin son durumu VBS giriş üzerinden belli olurken, velilerin ve öğrencilerin en çok merak ettiği: Karne notu hesaplama, devamsızlık ve sınav sonuçları internette nasıl öğrenilebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının iki sitesi olan 'e-Okul ve EBA' üzerinden öğrenciler hem sınav sonuçlarını öğrenebilecekler hem de karne notu hesaplamalarını yapabilecekler. Veliler ve öğrenciler, devamsızlık durumunu hızlı ve sağlıklı bir şekilde görebilecekler.

KARNE NOTU HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

1 Ocak 2007 tarihinde hizmete açılan sistem ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler arasında “eğitim” üzerinden hızlı ve sağlıklı bir iletişim gerçekleşmektedir. Okul yönetimi bilgi sistemi üzerinden Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından gelişen web yazılımı sayesinde ana okulunda eğitime başlayan öğrencinin orta öğretimin sonuna kadarki süre zarfında okula dair tüm işlemlerini yapabileceği internet adresidir. Sistemde neler yapılabilir sorusuna Milli Eğitim Bakanlığı şu şekilde cevap vermektedir: öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamalar. Veliler için de ayrı bir sistem üzerinden işlemler yapılabilmektedir. Veliler için öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları gibi işlemler yapılabilmektedir.

cropped_content_e-okul-karne-notu-hesaplama-nasil-yapiliyor_98q3wGG7H63KBsL

E OKUL VBS NEDİR?

Milli Eğitim bakanlığı tarafından MEBBİS yani Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi olarak 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılan E okul, bir okul yönetim bilgi sistemi olan web yazılımıdır.

E okul veli bilgilendirme sistemi aslında iki farklı şekilde hizmet veren bir sistemdir. Bu hizmetlerden ilki yönetim bilgi sistemi iken diğer hizmet ise veli bilgilendirme sistemidir.

Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğretmenler, öğrencilerine dair tüm bilgileri sisteme girebilme imkanını yakalarken, Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde de hem öğrenciler hem de veliler öğrenciye ait öğretmeni tarafından verilen tüm bilgileri görme imkanına erişiyorlar.

Sisteme girmek isteyen öğrencilerin yapması gereken tek şey ise güvenlik kodu ile birlikte T. C. Kimlik numarasını ve okul numarasını girmekten geçiyor. E okul Veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak işte bu kadar kolay bir işlem.

Sisteme giriş yapılan tüm bu bilgilerin öğrenci tarafından görülebilmesi velilerin ders öğretmenlerine soracakları birçok soru için veli toplantılarını beklemelerini önlüyor ve velilerin merak ettiği birçok şeyi gözler önüne seriyor. Ayrıca öğrencilerde bu sistem üzerinden öğrencilik hayatlarının kağıt üzerinde ne durumda olduğunu da görebiliyor.

Öğrenciler ve bu öğrencilerin velileri Veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencinin devamsızlık durumunu, girdiği sınavların sonuçlarını, şube başarı ortalamalarını, sınav tarihlerini, aldığı belgeleri, karne notlarını, yıl sonu notlarını, sınıf bilgilerini, nakil durumunu ve haftalık ders programını görebilmektedir.

E Okul öğrenci giriş nasıl yapılır?

Yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

120120171946354888287_3

E-OKUL VBS MOBİL UYGULAMASI

e-Okul'a sadece bilgisayarınızdan değil, akıllı telefonunuz ya da tabletinizden de girebilirsiniz. Eğer Android işletim sistemine sahip bir cihazınız varsa Google Play'dan, iOS işletim sistemine sahip bir cihazınız varsa AppStore'dan e-Okul VBS Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Böylece e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden yapabileceğiniz işlemleri mobil cihazınızdan yapabilirsiniz.

E-OKUL SİSTEMİNİN İÇİNDE NELER VAR?

Devamsızlık Bilgileri
Haftalık Ders Programı
Not Bilgisi
Sınav Tarihleri
Pansiyon Bilgileri
Tercih sonuçkları

E okul çalışıyor mı? E okul VBS üzerinden karne notu sorgulama|E okuldan not sorgulama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler e-Okul e okul vsb e okul karne notu sorgulatma not sorgulama nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.