e-Devlet soy ağacı sorgulama nasıl yapılır?

E-devlet soy ağacı sorgulama... Yeni başlayan alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmeti vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Hatta yoğun giriş sebebiyle sistem kilitlendi. Kullanıcı adı ve şifreleriyle e-Devlete giriş yaptıktan sonra, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı aracılığıyla soy ağacı sorgulama hizmeti kullanılabiliyor.

E Devlet soy ağacı sorgulama... Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği hizmet sayfasının ise yaşanan yoğunluk nedeniyle zaman zaman kilitlendiği görüldü. Sisteme giren vatandaşlar "belge oluştur" diyerek geçmiş yıllara ait soy ağaçlarını görebiliyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı üzerinden alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmetini kullanabiliyor. Peki, E devlet soy ağacı nasıl öğrenilir? Alt-Üst Soy bilgisi sorgulama nasıl yapılır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

soy_apacA_sorgulama

E-DEVLET NEDİR?

e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan sistemler ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

e-Devlet projesi, en geniş anlamıyla daha iyi bir devlet yapısının oluşturulmasını amaçlar, yani e-Devlet, “e”den çok, “devlet”e odaklanmaktadır. e-Devleti oluşturan temel unsurlar, e-Şirket, e-Kurumdur e-Vatandaş. Her biri kendi içerisinde “e” olgusunu gerçekleştirmeye uğraşacak ve birbirinden etkilenerek güçlenip gelişecek ve giderek e-devlet oluşacaktır. e-Devlet’in sunacağı temel hizmetlerin yönü üç grupta toplanabilir.

E DEVLET SOY AĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar kullanıcı adı ve şifreleriyle E Devlete giriş yaptıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı üzerinden alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmetini kullanabiliyor.

Sisteme giren vatandaşlar "belge oluştur" diyerek geçmiş yıllara ait soy ağaçlarını görebiliyor.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği hizmet sayfasının ise yaşanan yoğunluk nedeniyle zaman zaman kilitlendiği görüldü.

edevlet4_1

e-Devlete geçerken atılması gereken öncelikli adımlar ise şu şekilde sıralanabilir:

Hukuksal Altyapı: Gerekli hukuksal düzenlemelerin yapılması şart.

Teknolojik Altyapı: Teknolojik alt yapı tasarımları gerçekleştirilmeli ve uygulamaya hızlı bir şekilde geçilmelidir.
e-Devletin Finansmanı: Finansman için klasik bütçe hazırlama usullerinin dışına çıkılmalı ve yeni modeller oluşturulmalıdır.

İnsan: Toplumun düşünülen ve planlanan sistemlere uyumu ve sistemi kullanması için gerekli eğitim sağlanmalı değişim yönetimi gerçekleştirilmelidir.

Hizmet Altyapısını Oluşturmak: Kullanıcıların en verimli ve etkili bir şekilde hizmet alabileceği teknolojiler belirlenmeli ve gerekli alt yapı oluşturulmalıdır.

Hizmet Mekanizmasını Oluşturmak: Servis mekanizmasını oluşturmak, sistem bileşenlerinin bir arada çalışma prensiplerini belirlemeyi gerektirir. Bilgiye ulaşma, saklama, paylaşma prensipleri servis mekanizması tarafından belirlenir. e-Devlette tüm birimler arasında etkin bir veri paylaşım sistemi oluşturulmalı ve içerik meydana getirilmelidir.

Güvenlik ve Gizlilik: e-Devlet hizmetleri, kullanıcılarının bilgilerini güvenli bir ortamda saklamalı, ve kullanıcılar gizlilik prensiplerinin uygulandığından emin olmalıdırlar. Kritik Başarı Faktörlerinin Belirlenmesi: e-Devlet’e geçişte performans değerlendirmesi yapabilmek için kritik başarı faktörlerinin belirlenmesi gerekmektedir. Bir Koordinasyon Merkezinin Oluşturulması: En Önemli önceliklerden biridir. Bütün Kamu kurumlarının tek bir koordinasyon merkezinden yönetilmesi ve tek bir Devlet portalının oluşturulması gerekmektedir. Bunların yanı sıra bir diğer öncelik de sivil toplum örgütleridir (STÖ). e-Devlet mekanizmasını işler hale getiren devletler, STÖ’lerden büyük destek almışlardır. Bilgi teknolojilerine dayalı olarak organize olmuş sivil toplum örgütlerinin, Devlet organizasyonlarına katkıları oldukça yüksek boyutlarda olacaktır. Özellikle Devletin bu hizmetleri kullanacak vatandaşlar ile ilgili kararların (mevzuat, kanun, yönetmelik vb.) alınması sürecinde STÖ’lerin desteğini alması hem kararların etkiliğini artıracak hem de devlet ve vatandaşlar arasında güven duygusunun gelişmesine yardımcı olacaktır. Yukarıda sayılan nedenlerden ötürü, e-Devlet projesi 21. yüzyılda devlet yönetiminde vazgeçilmez bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

E-DEVLET ŞİFRESİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

E-devlet'in son uygulaması alt-üst soy bilgisi öğrenme.

Vatandaşlarımız ise internet ortamında bu konuyla ilgili bilgi arıyor. Yukarıda, e-Devlet soy ağacı sorgulama ile ilgili detayları verilmişti. Alt üst soy bilgisi sorgulama nasıl yapılır, sorusunun cevabı da verilmiştir.

E-Devlet şifresi PTT aracılığı ile alındıktan sonra kesinlikle iptal edilememektedir. Vatandaşın T.C. Kimlik Numarası gibi (şifre değiştirme/güncelleme durumu olsa bile) ömür boyu kullanacağı bir bilgidir. Uzun süre sisteme giriş yapmaz veya giriş yapmamayı tercih etseniz bile şifreniz aktif olarak kalmaktadır, herhangi bir pasif duruma geçme veya hesabı dondurma işlemi olmamaktadır. E-Devlet şifrenizi unutur veya kaybederseniz tekrar PTT’ye gitmenize gerek yoktur, onun yerine E-Devlet resmi internet sayfası üzerinde bulunan Şifremi Unuttum sekmesi aracılığı ile şifrenizi yenileyebilir ve tekrar sisteme giriş sağlayabilirsiniz. Şifreyi yenilemek için ise sistemde kayıtlı cep telefonunuzun tanımlı olması gerekir ve kayıtlı telefon numarasına gelen kodu eşleştirmeniz gerekmektedir. E-Devlet sistemi vatandaşa/kullanıcıya güvenlik bağlamında 3 ayda bir şifre yenileme seçeneği önerir. Şifreyi değiştirip değiştirmeme ise tercihe bağlıdır. E-Devlet şifrenizi gizlilik ve güvenliğiniz için hiç kimse ile paylaşmamanız gerekmektedir. Herhangi bir kamu kurumu sizden işlemler için e-devlet şifrenizi istemeyeceği gibi, iş başvurusu sırasında da bu bilgi sizden asla istenmez, istenemez de. Böyle bir durum veya olay ile karşılaşır iseniz sorumlu kurum ile iletişime geçerek şikâyette bulunabilir yasal yolları takip edebilirsiniz. Unutmadan, e-devlet şifresi alım işlemi PTT kanalı aracılığı ile 2 TL ücret ödenerek temin edilmektedir.

E-DEVLET'TEKİ HİZMETLER NELERDİR?

İlk hizmete girdiği 2008 yılından bugüne birçok devlet ve kurum işlemini internet üzerinden sağlama olanağı sunan E-devlet ile şu hizmetlerden yararlanabilir, bilgi edinebilirsiniz;

1 - Adalet Bakanlığı- Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama
- Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama
2 - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
- Gelir Testi Sonucu Sorgulama
- Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama
- Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama
3 - Başbakanlık
- BİMER Yeni Başvuru
- BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama
4 - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
- Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama
- Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri
- IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme

- IMEI Sorgulama
- IMEI Kaydet
- Numara Taşıma Sorgulama
5 - Doğal Afet Sigortaları Kurumu
- Poliçe Sorgulama
6 - Emniyet Genel Müdürlüğü
- Araç Sorgulama
- Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama
7 - Milli Eğitim Bakanlığı
- MEB Sınav Yeri Sorgulama

- MEB Sınav Sonuç Sorgulama
8 - Milli Savunma Bakanlığı
- Askerlik Durum Belgesi Sorgulama
- ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu
- ASAL Celp Dönem Tercihi
9 - PTT
- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama
- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama
10 - Sosyal Güvenlik Kurumu
- 4A Emekli Aylığı Kesintileri
- 4A Emekli Aylık Bilgisi
- 4A Emekli Ödeme Bilgileri
- 4B Borç Durumu
- 4B Emekli Aylığı Kesintileri
- 4B Aylık Bilgisi
- 4B Tescil Kaydı
- 4C Emekli Aylığı Kesintileri
- 4C Bir Aylık Maaş Tercihi
- 4C Tescil Kaydı

e-Devlet soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler e devlet soy ağacı sorgulama nasıl öğrenilir alt üst soy bilgisi sorgulama nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.