Doluya tutulan 2 uçakta büyük panik! Yolcular dehşet anlarını anlattı... / VİDEO

Dün İstanbul'a felaketi yaşatan dolu ve fırtınaya gökyüzünde yakalanan Atlasglobal ve Türk Hava Yolları'na ait iki uçakta büyük hasar oluştu. Kokpit camı kırılan THY uçağı Çanakkale'ye acil iniş yaptı. Burun kısmı içine göçen Atlasglobal uçağının Atatürk Havalimanına güçlükle indiği anlar saniye saniye kaydedildi. Çok sayıda uçuş iptal edilirken, doluya uçuşa başlamak üzereyken yakalanan yolcular uzun süre uçaklarda bekledi. Atatürk Havalimanı ise tarihinde ilk kez su baskını yaşadı...

İstanbul'da dün yaşanan dolu, yağmur ve fırtına afeti hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Çok sayıda uçuş iptal edilirken iki uçak havada büyük tehlike atlattı. Atatürk Havalimanı ise su baskınına uğradı...

KIBRIS'A GİDECEKTİ DOLUYA TUTULDU

Atlasglobal Hava Yolları'nın İstanbul-Ercan seferini yapan Airbus A 320 tipi uçağı Atatürk Havalimanı'ndan kalkışından kısa bir süre sonra 5000 feet (1,5 km) yükseklikte dolu yağışına rastladı.

doludan-ucagin-burnu-hasar-gordu-kokpit-camlari-catladi-_4026_dhaphoto1

Uçağın radom denilen kompozit maddeden müteşekkil olan burun kısmı hasar görünce uçak geri dönerek Atatürk Havalimanı'na indi.

Uçağın Atatürk Havalimanı'na inişi Doğuş Bulut isimli bir çalışanın kamerasına takıldı. Uçağın inişi sırasında itfaiye hazır olarak beklerken inişinden sonra uçak bakım için hangara alındı.

KOKPİT CAMI KIRILDI, ÇANAKKALE'YE İNİŞ YAPTI

KKTC-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait 'TK 969' sefer sayılı Airbus A321 tipi ‘Balıkesir’ isimli yolcu uçağı, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişe geçeceği sırada dolu ve fırtınaya yakalandı.

Dolunun isabet ettiği uçağın kokpit camı çatladı. Pilot, kulenin yönlendirmesiyle burnunda hasar meydana gelen uçağı Çanakkale Havaalanı'na indirdi...

istanbul-semalarinda-dolu-nedeniyle-kokpit-cami-catlayan-yolcu-ucagi-canakkaleye-indi_9810_dhaphoto1

'UÇAK DENİZE İNECEK HERHALDE DEDİK'

istanbul-semalarinda-dolu-nedeniyle-kokpit-cami-catlayan-yolcu-ucagi-canakkaleye-indi_9810_dhaphoto4

Uçaktaki yolculardan Şakir Bahadır, “İstanbul Havaalanı'na yaklaştığımız zaman bize dediler ki; 10 ile 15 dakika arası gecikme olacak. 15 dakika oldu, 20 dakika oldu. Uçak alçalmaya başlar gibi oldu. Ama alçalamadı. Baya bir döndük, türbülansa girdik. Bir ara dedik, ‘herhalde uçak denize inecek.’ Uçak denize inmedi. Uçağın üzerine baya dolu yağdı. İki saate yakın havada kaldık" dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NI SU BASTI!

İstanbul'da etkili olan dolu ve sağanak yağışın ardından Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'ni su bastı...

Türk Hava Yolları'nın businees kontuarı kısa bir süre kullanılamaz hale geldi.

300'lü salonlarda uçağın kalkış saatini bekleyen yolcular bulunduğu alanın su basması nedeniyle zor anlar yaşadı.

YOLCULAR UÇAKLARDA MAHSUR KALDI

İstanbul'da etkili olan sağanak ve dolu hava ulaşımının aksaklıkların yaşanmasına neden oldu.
Kalkış için saatlerce uçakta bekleyen yolcular daha sonra bazı seferlerin iptal edilmesinin ardından yeniden terminale alındı.
havalimaninda-ucuslar-kisa-sureligine-durdu_7769_dhaphoto1
Atatürk Havalimanı Türk Hava Yolları Hotel Desk önünde uzun kuyruklar oluşturan yolcular iki saate yakın uçakta beklediklerini söylediler.
Kuyruktaki yolculara yemek ikramı yapıldı. Gerçekleşmeyen seferler ise bu sabah saat 07.00'da yapıldı...
Doluya tutulan 2 uçakta büyük panik! Yolcular dehşet anlarını anlattı... / VİDEO ile ilgili etiketler THY Türk Hava Yolları atlasglobal dolu atatürk hava limanı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.