Dolu yağdı böyle oldu! İstanbul'a geliyor / VİDEO

Kapıkule Sınır Kapısı ve çevresinde etkili olan kısa süreli şiddetli rüzgar ve sağanak yağış, günlük yaşamı felç etti. Ceviz büyüklüğündeki dolu ise araçlarda maddi hasara neden olurken, onlarca aracın camları kırıldı.

Günlerdir aşırı sıcakların etkili olduğu Edirne'de, sağanak yağış yurda Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı.

Balkanlar üzerinden gelen sağanak yağışın etkisine giren kentte 35 derece olan hava sıcaklığı yaklaşık 10 derece azaldı. Kapıkule Sınır Kapısı ve çevresindeki köylerde etkili olan şiddetli rüzgarın ardından, yaklaşık 10 dakika süren ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı günlük yaşamı kısa süreliğine felç etti.

dolu

Dolunun etkili olduğu bölgelerde ayçiçek tarlaları hasar gördü. Araçlarda maddi hasara neden alan dolu, bir çok aracın camlarının kırılmasına neden oldu. Şiddetli rüzgar, sağanak ve dolu yağışı kent merkezinde etkili olmadı.

ARAÇLARIN CAMLARI KIRILDI, KAPORTASI EZİLDİ

Yaz tatilini ailesiyle Kahramanmaraş'ta geçirmesinin ardından Almanya'ya dönmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Ali Küpelikılıç, seyir halindeyken otomobil içerisinde dolu yağışına denk geldiklerini söyledi. Otomobilin camlarının kırıldığını anlatan Küpelikılıç, "Almanya'ya dönmek için yola çıktım, Kapıkule'ye yaklaştığımızda aniden bastıran ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle aracım büyük hasar oluştu. Araç içinde iki kızım korkudan ağladı. Şimdi jandarmaya haber verdim, gelip rapor tutacaklar. İnşallah aracımın zararını kasko karşılayacak" dedi.

dolu2

SIFIR ARAÇLAR DOLUDAN ZARAR GÖRDÜ

Bursa'dan yüklediği sıfır araçları Bulgaristan'a götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyrukta bekleyen TIR sürücüsü Abdullah Abdullah, bir anda bastıran dolu yağışının maddi hasara neden olduğunu belirterek, "Sıfır araçlar ceviz büyüklüğünde yağan dolu hasar verdi. Araçların camları kırıldı ve kaportalarında maddi hasar oluştu" ifadelerini kullandı. Avusturya'ya ihraç yükü götürmek için kuyrukta bekleyen diğer TIR sürücüsü Hakan Ersavaş da aracın ön camı ve aynası dolu yağışından kırılarak zarar verdiğini söyledi.

dolu3

ÇATI BRANDASI YIRTILDI

Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerindeki tesisleri işleten Coşkun Yence, aniden bastıran dolunun işyerine zarar verdiğini kaydederek, "Dolu yağışı işyerimin brandalarını yırttı. Adeta yumurta büyüklüğündeki yağan dolu tesisimize zarar verirken araçların camlarını kırdı. Yaşadığımız felaketi ucuz atlattık" diye konuştu.

dolu4

Meteoroloji verilerine göre Edirne'nin yanı sıra Kırklarelİ'nde de şiddetli yağış bekleniyor. Akşam saatlerinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle Edirne Belediye Başkanlığı, kent hoparlörlerinden şiddetli yağış nedeniyle vatandaşların sel baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarı anonsları yaptı.

Dolu yağdı böyle oldu! İstanbul'a geliyor / VİDEO ile ilgili etiketler Edirne dolu kapıkule
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.