Dolar bugün 3,63 TL seviyesine çıktı!

Dün 3,59`un altını test eden dolar/TL, bu sabah uluslararası piyasada 3,63 seviyesinde seyrediyor.

Moody's'in etkisinin sınırlı kalması, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) korkuları kadar hızlı hareket etmeyeceği beklentisi, dolar endeksinin düşmesi ve Merkez Bankası'nın sıkı duruşu TL'ye güç kattı. Dolar/TL, dün 27 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesi olan 3,5860'ı gördü. MB, dolar cinsi tutulan ZK'lara, rezerv opsiyonlarına ve serbest piyasalara uyguladığı faizi yükseltti.

Dün 3,60 seviyesinden kapanan dolar/TL bu sabah uluslararası piyasada 08.26'da 3,6345 seviyesinden işlem görürken, kapanışta 3,89 civarında bulunan euro/TL ise aynı saatte 3,92 seviyesinde seyrediyor.

Dolar/TL'nin 3,60'ın altında kalıcı olması durumunda yeni hedefinin 3,55 seviyeleri olacağını dile getiren analistler, Fed üyelerinin, kurların yönü üzerinde belirleyici olacağını bildirdi.

Bugün iç ve dış piyasalarda açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.

Dolar bugün 3,63 TL seviyesine çıktı! ile ilgili etiketler Dolar piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.