Dışişleri Bakanlığı İngiltere'deki saldırıyı kınadı! Ortaklık vurgusu yaptı...

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Manchester kentinde gerçekleşen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı kınadı... Dışişleri Bakanlığı "Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır" dedi... İngiliz elçilik ve konsolosluklarında da bayraklar yarıya indirildi...

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Manchester kentinde gerçekleşen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı kınadı... Dışişleri Bakanlığı "Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır" dedi...
Dışişleri Bakanlığı'dan saldırı ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:
"Birleşik Krallığın Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz. İnsanlıktan çıkmış varlıkların ve odakların düzenlediği bu tür kalleşçe saldırıların vahşeti ile acısını maalesef çok iyi bilip hisseden ülkemiz ve halkımız adına Birleşik Krallık ile halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Terör belasına karşı bu belayı üreten her türlü çevrenin kökünü her yerden kazımak için yakın dostumuz ve müttefikimiz Birleşik Krallık'la birlikte yürüte geldiğimiz kararlı ve etkin mücadeleyi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz. Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır."

BAKAN ÇAVUŞOĞLU SALDIRIYI KINADI

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İngiltere'deki terör saldırısıyla ilgili Twitter'dan bir mesaj yayımladı. Terör saldırısını kınayan Bakan Çavuşoğlu, "Manchester'daki terör saldırısını kınıyor, İngiliz Hükümetine ve halkına başsağlığı diliyorum" dedi.

"İNSANLIK DIŞI VAHŞİ BİR SALDIRI"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İngiltere'nin Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin "Manchester'da meydana gelen terör saldırısını lanetliyoruz. İnsanlık dışı vahşi bir saldırı. Bu vahşete karşı ortak mücadelemiz sürecek" dedi.

AB Bakanı Çelik, İngiltere'de 22 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yaptı. Terör saldırısını lanetleyerek, saldırının insanlık dışı olduğunu belirten Bakan Çelik, şunları kaydetti:

"Manchester'da meydana gelen terör saldırısını lanetliyoruz. İnsanlık dışı vahşi bir saldırı. Masum insanları katledenler insanlığın ortak düşmanıdır. Tüm insanlığa saldırıyorlar. Terörün dini, dili, ırkı, ülkesi yoktur. Bu vahşete karşı ortak mücadelemiz sürecek. Terör örgütlerine karşı ilkeli ve kararlı bir şekilde tüm insanlıkla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Hayatını kaybedenlerin acısını paylaşıyoruz. Birleşik Krallık halkına ve hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz"

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Bu arada Türkiye'deki İngiliz elçilik ve konsolosluklarında bayrakların yarıya indirildiği görüldü...
Dışişleri Bakanlığı İngiltere'deki saldırıyı kınadı! Ortaklık vurgusu yaptı... ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı ingiltere saldırı elçilik
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.