Dışişleri Bakanlığı: Almanya kabul edilemez taleplerde bulunuyor

Almanya Hükümeti'nin Büyükada tutuklamaları ile ilgili açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra bir tepki de Dışişleri'nden geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı'nın Büyükada tutuklamaları ile ilgili açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra bir tepki de Dışişleri'nden geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Almanya, bir yandan devletimizin bekasını hedef alan PKK ve FETÖ terör örgütleri üyelerinin kendi topraklarında rahatça dolaşmasına göz yummakta, diğer yandan da ülkemizde terör suçundan gözaltına alınan veya tutuklanan şahısların da yargıdan muaf tutularak serbest bırakılması gibi kabul edilemez taleplerde bulunuyor." denildi...

"İLİŞKİLER NORM VE İLKELER TEMELİNDE YÜRÜTÜLMELİ"

Açıklamada, "Almanya’nın terörle mücadele ve Türkiye'nin güvenliği konusundaki haklı beklentilerimizi anlamasını ve ortak çıkarlarımızı stratejik bir vizyonla değerlendirmesini umuyoruz. İlişkilerimiz şantaj ve tehditle değil, uluslararası kabul görmüş norm ve ilkeler temelinde yürütülmelidir." ifadeleri kullanıldı.

AKDAĞ: BUNLARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Başbakan yardımcısı Recep Akdağ da yaptığı açıklamada "Almanlar yanlış yapıyorlar. Yanlış bir gerginlik politikası izliyorlar. Umut ederim ki bunlardan vazgeçerler. Biz işin rasyonel politika tarafına çok önem veriyoruz. Elbette ilişkilerimizin iyi olmasını arzu ederiz ama hakikaten bunları zedeleyebilecek ifadeler zikredildiğinde de bunları kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

GABRİEL'İN AÇIKLAMALARI

Alman vatandaşı Peter Steudtner'in Büyükada'da gözaltına alındıktan sonra 'silahlı terör örgütüne yardım etme' suçlamasıyla tutuklanmasının ardından tatilini yarıda kesip Berlin’e dönen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Türkiye'ye suçlamalarda bulunmuştu...

Gabriel, tutuklanan Alman vatandaşının Türkiye uzmanı olmadığını ve üstüne Türkiye'de kimseyle bağlantısının olmadığını ileri sürdükten sonra "Türkiye'ye çok sabır gösterdik ki bazen bunu yapmak hiç kolay olmadı" dedi.

AB'DE TÜRKİYE TOPLANTISI

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının toplumun önemli bir parçası olduğunu ifade eden Gabriel, tutuklamaları Türkiye'deki 'muhalif sesleri' susturma çabası olarak yorumladı. AB ülkeleriyle Türkiye'nin durumunu önümüzdeki hafta görüşeceklerini açıkladı.

Gabriel, "Türkiye tehditlerini sürdürdüğü sürece Alman yatırımcılara Türkiye'ye yatırım yapın nasıl deriz?' ifadelerinde bulunurken, Alman vatandaşlarının Türkiye'ye yönelik seyahatlerine değindi ve vatandaşlarına 'dikkatli olun' çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı: Almanya kabul edilemez taleplerde bulunuyor ile ilgili etiketler Almanya Dışişleri Bakanlığı büyükada tutuklamaları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.