Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD ile ilişkiler kritik nokta da, ya düzelteceğiz ya da...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan ABD ile ilişkiler konusunda çok kritik açıklamalar geldi... ABD'li mevkidaşı Tillerson'un ziyareti öncesinde konuşan Çavuşoğlu, Türkiye -ABD ilişkilerinin çok kritik noktada olduğunu söyledi. "Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak" dedi...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesinde çok önemli açıklamalar yaptı.

"Bizim ABD'den beklentilerimiz açık ve nettir. Kendileriyle de beklentilerimizi defaaten paylaştık. Artık vaat istemiyoruz, somut adımlar istiyoruz. Belli konuları ABD ile konuşabilmemiz için, kaybolan güvenin tesis edilmesi gerekiyor. Kaybolan güvenin nedeni, ABD'dir." diyen Bakan Çavuşoğlu, "(ABD ile) İlişkilerimiz çok kritik bir noktada. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak" dedi.

ABD'nin her fırsatta DEAŞ'la mücadele ettiğini savunduğu YPG ile ilgili de Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye, hiçbir dostuna yanlış yapmaz. Müttefikimiz ABD'den FETÖ, YPG ve başka konularda çok ciddi yanlışlar gördük. YPG ile işbirliğini devam ettirmek için bir bahane olarak cepler halindeki DEAŞ'lılara dokunmuyorlar. ABD bize verdiği sözünü tutmamıştır, güvenin yeniden tesis edilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Çavuşoğlu, sözlerini "Eğer ABD gereğini yapmazsa, Münbiç de dahil müdahale edeceğiz. Bu Münbiç için de geçerlidir, Fırat'ın doğusu için de geçerlidir." diye sürdürdü.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD ile ilişkiler kritik nokta da, ya düzelteceğiz ya da... ile ilgili etiketler ABD Çavuşoğlu tillerson
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.