Diş ağrısını dindirmek için kullandığı ilaçlar böbreklerinden etti...

Yalova'da diş ağrısı nedeniyle aşrı dozda ağrı kesici içen 32 yaşındaki Tolga Pesenli'nin böbrekleri iflas etti.Genç adama, babası böbreğini bağışladı.

Yalova İl Özel İdaresi’nde sözleşmeli personel olarak çalışan Tolga Pesenli, geçen yıl diş ağrısı nedeniyle kendisine önerilen bir çok ağrı kesici ilacı, doktor kontrolü olmadan içti.

Pesenli, diş ağrısı nedeniyle çok sayıda ağrı kesici içince mide bulantıları başladı.

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne tedaviye gelen Tolga Pesenli, aşırı dozda ağrı kesici içtiği için böbreklerinin iflas ettiğini öğrendi.

Yaklaşık 2 ay boyunca haftanın belirli günleri diyalize bağlanan Tolga Pesenli’yi, Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek Nakli Bölüm Başkanı ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay muayene etti.

BABASININ BÖBREĞİYLE YAŞIYOR

Prof. Dr. Oktay, yapılan tahliller sonucu böbrek nakli yapılması gereken gence, babası Yılmaz Pesenli’nin böbreğinin birini verebileceğini söyledi. Teklifi kabul eden Yılmaz Besenli böbreğinin birini oğluna vermek için ameliyata alındı. Pesenli, sağlığına kavuşmanın sevincini, nakli yapan Prof. Dr. Oktay ve babasıyla paylaştı.

Tolga Pesenli, "Suya hasret kalıyorsunuz. Sağlığınızdan oluyorsunuz. Böbrek nakli benim için yeniden hayata dönüş oldu" dedi. Yalova’da hurdacılık yapan Yılmaz Pesenli ise, "Böbreğimi oğluma vermeyeceğim de kime vereceğim" diyerek yaptığı fedakarlığı dile getirdi.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Bülent Oktay, fazla alınan ağrı kesicilerin yanı sıra, şeker ve tuzun aşırı kullanılmasının da böbreklerin iflas etmesi için yeterli olacağını söyledi.

Diş ağrısını dindirmek için kullandığı ilaçlar böbreklerinden etti... ile ilgili etiketler Ağrı diş böbrek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.