Diriliş Ertuğrul Mahperi Hatun kimdir?

Diriliş Ertuğrul her bölümünde izleyiciyi ekrana kilitlemeye 106.bölümü ile de devam ediyor. Çarşamba günlerinin vazgeçilmezi olan dizi oyuncuları da büyük beğeni topluyor. Diriliş Ertuğrul göz dolduran oyuncu kadrosuna yeni isimler gelmeye devam ediyor.Emir Saadettin’in Saray içerisinde çıkardığı tahta kavgaları ile diziye dahil olan Mahberi hatun kimdir? Yeni karakteri hangi oyuncu canlandırıyor? Merak edilen soruların cevabı detayları ile haberimizde.

Reyting yarışında liderlik koltuğuna oturan Diriliş Ertuğrul her bölümü büyük bir heyecan ile izleniyor. TRT 1 ekranlarında yayınlanan dizi dev oyuncu kadrosuna yeni isimler dahil olmaya devam ediyor. Yeni bölümünde ise Mahperi Hatun karakteri Diriliş Ertuğrul'a dahil oldu. Dizinin hayranları tarafından yeni giren karakter araştırılmaya başlandı. Peki Mahperi Hatun kimdir? Yeni karakteri hangi oyuncu canlandırıyor? Detaylar haberimizde...

66

MAHPERİ HATUN KİMDİR?

Emir Saadettin kendi hainliği ortaya çıkmasın diye başka bir emiri resmen yaktı. Hainlikle alakası olmayan Emiri kendisine hain denilmesine dayanamayıp kendisini zindanda astı. Emir Bununla da kalmayıp Sultan Alaaddin Keykubat’tan yerine kimin geleceğini duyunca hemen şahzadeliğe aday olan Mahperi hatunun oğlu KeyHüsrev’in başa geçmesini ve yönetilmesinin daha kolay olacağını düşündüğü için en güvendiği adamı ile haber gönderir. Mahperi hatun ise emir Sadettin’in böyle zamansız çağırmasına anlam veremez. Ancak Emir Saadettin’i de kırmak istediğinden en güvendiği adamını gönderir.

Emir Mahperi’nin adamına Sultan Alaaddin’in kendisinin yerine küçük oğlu Kılıçaslan’ı geçirmek istediğini bu konuda taşgınlık çıkarmazlarsa tahta ve padişahlık hayal olacağını söyleyip ortalığı bir güzel karıştırır. Mahperi’ hatunun adamı Emir Saadettinden öğrendiği olayı anlatır anlatmaz Mahperi hatun usule göre başa kendi oğlu büyük olduğu için onun geçmesi gerektiğini Selçuklu hanedanında genellikle böyle olduğunu söyleyip hemen Konya’ya gitmek için hazırlıklara başlarlar. Tabi oğlu Keyhüsrev’i de alıp Konya’ya gider.

MAHPERİ HATUNU CANLANDIRAN SİNEM ÖZTÜRK KİMDİR?

34

İstanbul'daki Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sinema bölümü mezunudur.Bugüne kadar 26 kısa metrajlı filmde oynadı ve 8 kısa film çekti. Yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı Arka Sıradakiler adlı dizide Gamze karakterini canlandırdı. 18 Nisan 2014 tarihinde final yapan ve atv'de yayınlanan Huzur Sokağı adlı dizide Şükran'ı oynadı. Ayrı zamanda TRT Türk'te yayınlanan Fikir Atölyesi isimli programı sundu. 2015'te Star TV'de yayınlanan Kiralık Aşk dizisinde Yasemin karakterini canlandırmıştır.

İlk Tv karşlısına 2006 yılında yayınlanan “Alonya” adlı dizide “Emine Karakterine hayat verir” buradaki gösterdiği başarı ile kendi yıldızının parlamasına ve ülke çapında önemli ve tanınan bir oyuncu olmasını sağlayan 2007 yılında yayınlanan “Arka Sıradakiler” adlı tv dizisinde “Gamze” karakterine hayat verdi. Sadece dizi alanında değil sinema alanında da bir çok başarılı projelere imza atmıştır. 2007 yılında “Ayak Altın” filmi ile ilk defa sinema filminde rol almıştır. Ardından “Derslerimiz Atatürk” adlı sinema filminde Öğretmen rolünü başarı ile canlandırmıştır. Diriliş kadrosuna dahil olmadan Kurtlar Vadisi Vatan Sinema Filminde Deniz komutanı canlandırmıştı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL

Diriliş: Ertuğrul, TRT 1'de yayınlanan bir Türk televizyon dizisi. Yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı, yönetmenliğini Metin Günay'ın yaptığı, başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, ve Hülya Darcan'ın paylaştıkları dizinin ilk bölümü 10 Aralık 2014 tarihinde yayınlandı. İlk bölümün yayınlanmasının ardından yayınlandığı günün AB grubu reyting sıralamasında 1. sırada yer aldı. Ayrıca dizi 2015 yılının en iyi dizisi ödülünü aldı. Ardından 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri'nde 2016 Yılının En İyi Dizisi ödülünü kazandı. Ödül verilirken sunucudan kaynaklandığı düşünülen olumsuz olaylar yaşanmıştır.

Dizinin ilk sezon hikâyesi 13. yüzyılda Kayı Boyu'nun Tapınak Şövalyeleri'ne karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Dizinin ikinci sezon hikâyesi ise 13. yüzyılın ortalarında yine Kayı Boyu'nun bu sefer Moğollar’a karşı olan mücadelelerini konu almaktadır. Üçüncü sezonda ise 13. yüzyılın ortalarında Söğüt 'e yerleşen Kayı Boyu Ertuğrul Bey önderliğinde Bizans İmparatorluğu ve Çavdaroğulları Obasına karşı mücadele edecektir. Dizi için 6 ay kadar hazırlık yapılmıştır. Oyuncuların tamamına at binicilik dersleri verilirken, erkek oyunculara da kılıç kullanma dersleri verildi.

DİRİLİŞ: ERTUĞRUL 3.SEZON

Kayılar artık ikiye bölünmüştür. Ertuğrul Bey'in önderliğindeki oba bir süredir sıkıntıdadır. Ertuğrul Bey, ticaretten pek anlamadığından dolayı bu sıkıntı biraz uzun sürmüştür. Bu durum da oba halkının ara ara hoşnutsuzluğuna sebep olmuştur. Ama bütün bunların yanında Ertuğrul Bey'in yeni düşmanları ile eski rakibi Emir Saadeddin Köpek bir olmuş ve dinlenmemektedirler. Yakın bölgede bulunan müslüman Çavdar Obası beyi Candar Bey'in oğlu Ural, Ertuğrul'un alplerine gece saldırısı düzenleyince Candar Bey, olayı örtbas edip Kayılar ile ilişkilerini düzeltmek istemiştir.Hanlıpazar sahibi Simon’dan ortak kilimhane için yeni bir tezgâh istenmiştir. Bunu duyan Ural çok sinirlenip kadınların kervanını adamlarına bastırmıştır. Gündüz ölümün eşiğine gelmiş, Halime Sultan ve Aslıhan Hatun kaçırılmıştır. Ural ve Aliyar Ertuğrul’a yardım edince dostluk kurulmuştur. Simon ve Maria zehiri mektubun içine döküp Turgut Alp aracılığıyla Ertuğrulu zehirlerler. Ertuğrul iyileşir, fakat bunu ahaliden gizler ve aniden Hanlıpazar’ı basar ve fetheder. Simon ve Tüccar Hasan kaçar. Ural Simon’u öldürerek Simon ile kirli ilişkisini örtbas eder ve kendini kahraman sayarak han ve pazara ortaklık talep eder. Bamsı suikasta kurban giden Karahisar tekfurunun kzına aşık olur, ama hırslı Türk düşmanı ve tekfur katili Vasilyus Helena Hatun ile evlenmek ister. Bunu duyan Bamsı sinirlenir.

138897
ÇEKİM YERLERİ

Diriliş Ertuğrul için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasına 2 plato kuruldu. Kayı Obası Riva’da yeniden canlandı. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m² alanda kurulmuştur. Diriliş "Ertuğrul" set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer almaktadır.

Beykoz Kundura Fabrikasında 6000 m²’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekanı, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m²’lik açık alana Halep çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, Tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.

Alınan karar ile dizinin 3. sezon çekimlerinin Nevşehir (Kapadokya)'de yapılması kararlaştırıldı.

GELİŞİM SÜRECİ

Diriliş "Ertuğrul" dizisinin hazırlık süreci Şubat 2014’te başladı. 5 ayda hikâye ve çizimler bitti. Moğolistanlı Gambat’a 3 ay boyunca çizimler yaptırıldı. Ekipler çalışmaya Mayıs ayında başladı.

Diriliş "Ertuğrul" 60 kişilik dekor ve sanat ekibi 4 ay çalıştı ve hala çalışmaya devam etmekteler. Kostümler ve dekorlar için 4000 metrekare kumaş kullanıldı. Diriliş "Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, yan cast ve devamlılıklı figürasyon 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları, hem de atları eğitti ve dövüş koreografilerini hazırladı. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi. Ayrıca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parçası oldu. İlk bölümün çekimleri yaklaşık 1 ay sürdü.

Diriliş Ertuğrul Mahperi Hatun kimdir? ile ilgili etiketler Diriliş Ertuğrul mahperi hatun kimdir hangi oyuncu canlandırıyor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.