Devlet iz peşinde

Metehan Demir

Metehan Demir

SORU İŞARETLERİ ORTADA

Şüphesiz o geceye dair hepimizin kafasında gerçekten neler olduğuna dair sayısız soru işareti var.

Bu soru işaretleri, sadece bizlerin değil bu ihanetin nasıl olduğu konusunda hala kafası karışık olan devletin ilgili birimlerinde de var.

KOMUTANLARDA DA VAR

Hatta bazı komutanlar da bile, ''Acaba hala içeride bazıları kaldı mı' şeklinde de soru işaretleri mevcut. Bu rahatsızlıkların olduğunu bilen biliyor. O nedenle, rütbe mevki makam demeden o komutanlardan hala bir ismin mutlaka çıkıp herşeyi anlatacağı beklentisi var.

KRİTİK SORULAR

Kim gerçekten doğruyu söylüyor, kim masum olmamasına rağmen mağduru oynuyor, kim o gece olayların gidişatına göre konum belirliyor.. İşte bu ve buna benzer bir çok konuda resmin netleşmesi için araştırmalar devam ediyor.

KİM BU SİVİLLER?

Öyle karışık bir olay ki; o gece Genelkurmay karargahında NTV'nin son yayınladığı görüntülere göre, şimdi de, ortada dolaşan esrarengiz siviller muamması çıktı. Kamera görüntülerinde, silahlı askerlerin yanında bir takım siviller göze çarpıyor. Eğer o gece bunlar, sivil elbise ile oraya gelen askerler değilse, peki kim?

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Bu satırları okuyanlar hatırlayacaktır; ilk günden beri halen TSK'nın üzerine çöken şüphe bulutunun dağılması için kafa karıştıran ifadeler ve iddialardan çok o geceye dair kamera görüntülerinin de olması gerektiğini ilk biz yazmıştık. Anlaşılan yavaş yavaş bunlar ortaya çıkmaya başlıyor. Ama olayın en kritik safhası Akıncı Hava Üssü'ne ait daha birşey ortada yok. Bekleyelim.

Şimdi gelelim yakında bizi yeni bazı gerçeklerle tanıştıracak kritik gelişmelere.

O İZLER ARAŞTIRILIYOR

15 Temmuz gün boyu ve gecesinde şüphelenilen bazı isimlerle ilgili telefon sinyallerinin izlerine bile bakılıyor. Yani, gerçekten dedikleri yerlerde miydiler yoksa o gün başka angajmanlara mı girdiler? Ya da tutuklanan darbecilerle bazı görüşmeler mi gerçekleştirdiler? Eğer böyle ise zor sorular onları bekliyor.

Vatan hainliğinden öte bir suç olmaz. Hazmedilecek ve affedilecek bir olay değil. Devletin ekmeğini yiyen hainlerin yine devletin halkı korusun diye kendilerine verdiği silahlarla masum insanları, askerleri ve polisleri şehit etmek, Meclis'i bombalaması...

Zamanla suçsuz diye düşünülenlerden bazıları önümüzdeki dönemde nasıl bir tablo ile karşılacak göreceğiz. Belki de hepsi masum çıkacak. Belki de bazıları ikili oynayanlar çıkacak...

GERÇEK PEŞİNDE

Ama gerçeğin delilleri ile ve tüm çıplaklığı ile aydınlatılması hem TSK içindeki ağır şüphe bulutunu dağıtacak hem de fedakarca görev yapan kahraman askerlerin de içerideki pisliklerin temizlenmesi adına derin nefes almasını sağlayacak.

Son bir not, daha önce son yapılan askeri şura yeterli olmayacak daha yenileri yapılacak' demiştik. Ve şu an yapılıyor. 15 Temmuz şifreleri çözüldükçe Türkiye'nin üzerinde karabulutlar dağılacak.

Bu arada özel kuvvetlerin 2.Ordu alanındaki harekat komutasının 2.Ordu Komutanına devredildiği iddiası da son ulaşan bilgilerden. 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel darbe gecesi ihanet çetesinin hedeflerindendi.

İzlemeye devam edin...

Güzel günlerde görüşmek üzere...

Diğer Yazıları