Dev kargo uçakları ile abluka kırıldı! 8 günde tam 40 sefer yapıldı...

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargoya karşı 8 günde Türkiye'den Katar'a Türk Hava Yolları ve Katar Havayolları'na ait dev kargo uçakları ile gıda malzemelerin içinde olduğu 40 uçuş yapıldı.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargoya karşı 8 günde Türkiye'den Katar'a Türk Hava Yolları ve Katar Hava Yolları'na ait dev kargo uçakları ile gıda malzemelerin içinde olduğu 40 uçuş yapıldı.

thy_sevkiyat

Türk Hava Yolları Kargo uçakları 15, Katar Havayolları'nın kargo uçakları ise 25 sefer yaptı. Airbus 330 ve Boeing 777 tipi kargo uçakları ile Doha'ya yapılan seferlerde yaşlaşık 2 bin 800 ton yardım malzemesi taşındığı öğrenildi.

katar_havayolu

SÜT, YUMURTA VE TAVUK DA TAŞINDI

Türkiye ile Katar arasında gıda malzemeleri taşıyan dev kargo uçaklarının 6 Haziran'da başlayan seferleri tüm hızıyla devam ediyor.

katar_sevkiyat

Habertürk haberine göre, içlerinde tavuk, yumurta, süt, yoğurt gibi ürünlerin de olduğu gıda malzemeleriyle ilgili Türk Hava Yolları ile Katar Havayolları'nın kargo uçaklarının iki ülke arasındaki trafiği dikkat çekici rakamlara ulaştı.

katar_sevkiyat2

Günde iki havayolu şirketinin sefer toplamı 5'i bulduğu günler oldu.

6 Haziran'dan itibaren 8 günde geniş gövdeli dev kargo uçakları olan Airbus 330 ve Boeing 777 tipi uçaklarla Türkiye'den Katar'ın başkenti Doha'ya toplam 40 uçuş yapıldı.

katar_sevkiyat4

KATAR HAVAYOLLARI 25 UÇUŞ YAPTI

Türk Hava Yolları Kargo uçaklarından azami kalkış kapasitesi 69 ton olan Airbus 330 tipi uçaklardan 15'i İstanbul'dan kalkıp İzmir Adnan Menderes Havalimanı aktarmalı Doha'ya uçtu.

Katar Havayolları'nın Airbus 330 ve Boeing 777 tipi kargo uçaklarının seferlerinin büyük bölümü ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapıldı.

katar_sevkiyat5

SABİHA GÖKÇEN DE ÜS KURDU

Katarlı şirket adeta Sabiha Gökçen'e üs kurdu.

7 sefer Boeing 777 tipi,18 sefer ise Airbus 330 tipi kargo uçaklarla gerçekleşti.

Yapılan 40 seferde yaklaşık 2 bin 800 ton yardım malzemesinin Doha'ya taşındığı öğrenildi.

katar_sevkiyat6

Dev kargo uçakları ile abluka kırıldı! 8 günde tam 40 sefer yapıldı... ile ilgili etiketler Katar Türkiye THY gıda sevkiyatı katar havayolları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.