Deprem uzmanından korkutan açıklama: "Bu depremin anlamı tek başına artçı şok değil!"

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Manisa bölgesinde son dönemde peş peşe meydana gelen depremlere dikkat çekti.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Manisa bölgesinde son dönemde peş peşe meydana gelen depremlere dikkat çekti.

Avcılar Belediyesi'nin deprem etkinliğinde konuşan Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu şunları söyledi:

HEPSİ FARKLI YERDE OLUŞUYOR

Bu depremler düşey hareketi işaret ediyor. Yani; o graben (toprağın ansızın çökmesiyle oluşan çukur) yapısında oluşan düşey hareketleri ifade eden bir deprem. Yöredeki kötü yapılar da hasar veriyor. Daha da büyüme ihtimali de olabilir. Ama 7'nin üzerinde bir deprem beklemiyoruz. Bu depremin anlamı; tek başına artçı şok değil yani. Hepsi farklı yerlerde oluşuyor. Yani bütün grabeni saran bir yapısı var bu depremlerin. Çanakkale depremlerine de benziyor aslında. Orada da depremler devam ediyor. Burada da 400'ü buldu depremlerin sayısı.

oguzgundogdu

AÇIKTA BARINMANIN YOLLARINI BULMALI

Düşey bir hareketin oluşturduğu bir olay ve bu olayın sonucunda tabii halkı tedirgin ediyor. AFAD el koymuş çadırlar kurmuş insanların dışarıda kalmaları önlenmiş durumda. Evine güvenmeyenler evlerinin içerisine girmeyecekler kötü yapılarda oturanlar, çadırda, açıkta barınmanın yollarını bulmalı.

GİRİT VE RODOS'TAKİ BÜYÜK DEPREM TSUNAMİYE YOL AÇAR

Edremit'ten; Ege'nin kuzeyindeki depremden sonra bu deprem Manisa'da oldu. Büyük Menderes, İzmir yakınlarında büyük bir deprem yoğunluğu, etkinliği yaşandı. Onun dışında aşağıda Ege kıyılarında Kuşadası'nda olan depremler var. Bu depremler şu anda Ege'nin tüm kıyılarını tarıyor. Burada Akdeniz'de Girit adası yakınlarında Rodos adası civarında oluşabilecek büyük depremler var. Onlar bizi tsunami bakımından etkileyebilir.

BEKLEDİĞİMİZ DEPREMLER VAR

Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde beklediğimiz depremler var. Adıyaman'da oluşan depremler ara vermiş, sakinlik dönemine girmiş durumda. Ama oralar hepsi tehlikeli yerler yani. Her an büyük deprem olma riski yüksek yerler bizim için. Oralarda kıpırtı yok. Kıpırtı olmayan yerlerde daha çok uyku yok demektir aslında. Bu depremlerin oluşması bir anlamda enerjinin boşalmasına işaret etmiş oluyor. O yüzden pek endişelenmiyoruz ama oradaki insanlara sorarsak devamlı sallanan bir ortamda insanların asapları bozulur.

Deprem uzmanından korkutan açıklama: "Bu depremin anlamı tek başına artçı şok değil!" ile ilgili etiketler deprem Manisa oğuz gündoğdu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.