Deniz seki neden hapse girdi? Deniz Seki kimdir?

Deniz Seki uyuşturucu ticareti yapmak suçundan girdiği cezaevinden yaklaşık 3 yıl sonra tahliye edildi. Sevenlerinin ve gazetecilerin saatlerce beklediği Deniz Seki, elindeki papatya demeti ve başındaki papatya tacı dikkati çekti. Tahliye sırasında beyaz güvercin uçuran Deniz Seki "Çok zorlu bir yolculuktu" dedi. 2.5 yıldır cezaevinde olan Deniz Seki kimdir? Cezaevine neden girdi? İşte Deniz Seki ve tahliyesiyle ilgili tüm detaylar...

2,5 yıldır Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Deniz Seki'nin tahliyesi magazin gündeminin başında yer alıyor. 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 2,5 yıldır Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Deniz Seki,çıkışta beyaz güvercin uçurdu. Hayranları ve gazeteciler tarafından karşılanan Deniz Seki'nin oldukça mutlu olduğu gözlendi. Peki Deniz Seki kimdir? Deniz Seki neden hapse girdi? İşte 3 yıl önce yaşananların küçük bir hatırlatması...

'İÇİCİYİM' DEDİ AMA...

'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 2,5 yıldır Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Deniz Seki özgürlüğüne kavuştu. Cezaevi kapısında izdiham yaşanırken, 46 yaşındaki sanatçı "Çok zorlu bir yolculuktu" dedi.

2014 yılında hapse giren ve Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde yatan Deniz Seki bugün tahliye oluyor. Deniz Seki, 2009 yılında jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınmış ve hakkında uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davada serbest bırakılıp tutuksuz yargılanmıştı. Ardından Deniz Seki'nin hakkındaki karar bozulmuş ve ünlü şarkıcı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Mahkeme Seki'nin yakalama kararını tutukluluğa çevirmiş ve Deniz Seki aleyhine 18 Şubat 2010 tarihinde uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçlamasıyla 8 yıl hapis cezası istenmişti.

2

Cezaevinde geçirdiği 218 günün ardından 2 Kasım 2010 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edilen Deniz Seki, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafınca 6 yıl 3 ay hapis cezasına onanmış ve dava dosyası İnfaz Savcılığı’na gönderilmişti. Hakkında yakalama kararı çıkan Deniz Seki bir süre izini kaybettirmiş,15 Kasım 2014'te Esenyurt'ta saklandığı evde gözaltına alınmıştı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Seki 16 Kasım 2014'te tekrar cezaevine gönderildi.

Yaşadığı aşklarla da gündeme gelen Deniz Seki son olaylarda ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici ile birlikteydi. Birlikte oldukları 2006-2009 yılları arasında Şenlendirici, iki çocuğunun annesi Nazire Şenlendirici ile hala evliydi. Deniz Seki, ilk cezaevinden çıktıktan sonra verdiği ilk röportajda Hüsnü Şenlendirici'ye şu sözlerle sitem etti: “Ben olsaydım sevdiğimi yalnız bırakmazdım. Cezaevinin önüne çadır kurar, açlık grevi yapardım. Artık hayatımda yeni bir sayfa açtım. Arkaya dönüp bakmak bile istemiyorum.” Cezaevine ikinci kez girişinden önce çocukluk arkadaşı olan turizmci Faruk Salman’la birlikte olmaya başlayan Seki, 2013 yılında nişanlandı. Deniz Seki tahliyesinin ardından evlenmeyi düşünüyor.

1

DENİZ SEKİ KİMDİR?

1 Temmuz 1970 yılında İstanbul'da doğan Deniz Seki, öğrenim yıllarında ilkokulu Maçka Süheyla Artam'da, orta ve lise eğitimini de yatılı olarak Çamlıca Kız Lisesi'nde okudu. Okulu bitirdikten sonra, TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuk sınavlarına katılarak sunucu oldu. İlk olarak 1993 yılında Melih Kibar ile tanışan Seki, Kenan Doğulu, İzel, Yaşar, Emel

Müftüoğlu, Ege, Ferda Anıl Yarkın ve Zuhal Olcay gibi sanatçılara vokalistlik yapmıştır. 1995 yılında, Pop-Show 95 Şarkı yarışmasına katılan sanatçı kendi yazdığı şarkı ile birinci olmuş, 9 Nisan 1997 tarihinde ilk albümü söz ve müziği Yıldız Tilbe'ye ait olan Hiç Kimse Değilim yayınlanmıştır. 2 Aralık 1999 tarihinde, söz ve müziklerinin birçoğu kendisine ait olan Anlattım isimli albümü yayınlandı. Kariyerinde ikinci stüdyo albüm çalışması olan Anlattım'ın ardından üçüncü albümü Şeffaf 12 Aralık 2001 tarihinde yayınlanmış, bu albümde sırasıyla "Unutursun" ve "Yakamoz" isimli şarkılara klipler çekildi.

70'li yıllarda Türkçe pop müziğinde popüler olan seçme şarkılardan oluşan dördüncü albümü ise Aşkların En Güzeli 27 Ağustos 2003'te yayınlanmış, 25 Mart 2005'te yayınlanan beşinci albümü Aşk Denizindeki 14 şarkının 13'ünün sözleri ve bestesi yine Deniz Seki'ye aittir. Üç yıl aranın ardından 2008 yılında yayınlanan Sahici albümünde yine çoğunlukla kendi bestelerini seslendirmiş, albümün ilk klibi kardeşi Serdar Seki yönetmenliğinde "Aptal" şarkısına çekilmiştir. Albümle aynı isimli Sahici şarkısına ikinci klip çekilmiş, şarkı birçok Türkçe Top Müzik listesinde liste başı olmuştur. "Şaka Değil" ve "Zirve" parçalarına resimlerinden ve klip görüntülerinden oluşan yeni klip hazırlanmış olsa da sanatçı ceza evinde olduğu için müzik listelerinde yer almamıştır.

3

ALBÜMLERİ

Hiç Kimse Değilim (1997)
Anlattım (1999)
Şeffaf (2001)
Aşkların En Güzeli (2003)
Aşk Denizi (2005)
Sahici (2008)
Sözyaşlarım (2011)
İz (2014)

Deniz seki neden hapse girdi? Deniz Seki kimdir? ile ilgili etiketler Deniz Seki hapis deniz seki tahliye deniz seki kimdir?
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.