Demokrasiyi ağzından düşürmeyen Fransa'dan skandal karar

Fransa Futbol Federasyonu antrenörlük yapan Essia Aouini'ye başörtülü olduğu gerekçesiyle takımıyla birlikte final maçına çıkmasına izin vermedi.

Fransa Futbol Federasyonu antrenörlük yapan Essia Aouini'ye başörtülü olduğu gerekçesiyle takımıyla birlikte final maçına çıkmasına izin vermedi.

Essia Aouini 11 ile 13 yaş arası kızların oynadığı Grenoble banliyösünde mahalle takımı AS Surieux’nün antrenörlüğünü yapıyordu. Genç çalıştırıcı, başörtülü olduğu gerekçesiyle çıkacakları ilk final maçına katılamayacak.

FİNAL MAÇINA ÇIKMAYACAKLAR

19 yaşındaki genç antrenörün minik oyuncuları haber üzerine gözyaşlarını tutamadı. Futbolculardan 12 yaşında küçük bir kız ağlayarak, "Haksızlık çünkü finale geldiysek bu Essia’nın sayesinde. Bizim ilerlememizi sağladı. Eğer o gelemeyecekse maça ben de gitmeyeceğim" dedi.

Essia ve takım yönetiminin de aynı görüşte olduğu, Fransa Futbol Federasyonu’nun başörtüsü sebebiyle engel koymasından dolayı 6 Mayıs final maçına katılmayacakları öğrenildi.

"BUGÜNE KADAR HİÇ SORUN YAŞAMADIM"

Antrenörlüğün yanı sıra üniversite eğitimini de sürdüren genç kız antrenörlüğü çok sevdiğini, 16-17 yaşından beri başörtülü olduğunu ve bugüne kadar hiç sorun teşkil etmediğini söylerken, "Futbol, tüm din ve etnik grupları birleştiren bir spordur" dedi.

Demokrasiyi ağzından düşürmeyen Fransa'dan skandal karar ile ilgili etiketler Fransa başörtüsü antranör essia aouni
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.