Demirtaş'tan tepki çekecek açıklamalar!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'örgüt yöneticiliği' suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada, savunmasına 3'üncü günde de devam etti.

Savunmasında Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki Kürtleri yanına alması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Kürt eşittir düşman, Kürt eşittir terörist, Kürt eşittir bölücü algısının kırılması lazım. Bugünkü politikalar Türkiye'nin barışına, güvenliğine hizmet etmiyor.

"YERİ GELDİĞİNDE EN BAŞTA ONLAR KÜRTLERİ VURURLAR"

Dünyanın bütün ülkeleri gelip Kürtlere yardım etmeye çalışıyor. Bu Kürtlerin kara kaşı, kara gözü için değil. Hepsinin kendi çıkarı var. Biri silah veriyor, biri TIR gönderiyor. Yeri geldiğinde en başta onlar Kürtleri vururlar, vuracaklar" dedi.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Öte yandan sanık ve avukatların beyanlarından sonra ara kararını açıklayan mahkeme, Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına hükmetti. HDP'li milletvekilleriyle ilgili başka mahkemelerde görülen dava ve devam eden soruşturmalara ilişkin dosyaların birer örneğinin mahkemeye gönderilmesi de kararlaştırıldı.

Duruşmaya 11 Nisan'da devam edilecek.

Demirtaş'tan tepki çekecek açıklamalar! ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş PKK dava
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.