Darbeci yüzbaşı telsiz konuşmalarını bile inkar etti...

Yurtta Sulh Konseyi’nin en düşük rütbelisi ve en genci darbeci yüzbaşı Ahmet Tosun, FETÖ’nün tüm taktiklerini mahkeme salonunda sergiledi. Hain pilotlara “eline sağlık” dediği telsiz kayıtlarındaki sesini bile inkar etti.

Sabah Gazetesi'nden Ersan Atar'ın haberine göre, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında beyin takımı olan Yurtta Sulh Konseyi'nin normal askeri hiyerarşide en düşük rütbelisi ve en genci darbeci yüzbaşı Ahmet Tosun dün Akıncı davasında hâkim karşısına çıktı. 15 Temmuz gecesi 47 polisin şehit olduğu Gölbaşı Özel Kuvvetler'i bombalayanlar başta olmak üzere havadan ölüm yağdıran uçakları yönlendiren, "AK Parti ve Beştepe'de ne kadar cam çerçeve varsa indirin" sözleriyle alçak uçuş talimatları veren hain yüzbaşı Tosun'un iddianameye giren ses kaydını yalanlayıp takıyyecilikte sınır tanımadı.

KULLANILMIŞ...

"15 Temmuz menfur darbe girişimini lanetliyorum" sözleriyle savunmasına başlayan darbeci, "Böylesine bir ihaneti, Atatürkçü bir subay olarak kabul etmiyorum" sözleriyle tamamladı. Tosun "Darbeyi planlayanlar ve yönetenler beni ve benim gibi olanları alçakça kullanmaya çalışmışlardır" dedi.

TELSİZDEKİ KONUŞMALARINI BİLE İNKAR ETTİ

Diğer kritik noktalardaki darbeciler gibi "her şeyi toptan inkâr etme" yöntemini uygulayan Ahmet Tosun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Meclis, TÜRKSAT, Gölbaşı Özel Harekât Dairesi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü bombalayan uçakları yönlendirirken yaptığı telsiz konuşmalarını, pilotlara "eline sağlık" dediğini pişkince inkâr etti. Darbeci Tosun'un reddettiği telsiz konuşmalarının başında, uçakların 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve AK Parti üzerinde alçaktan hızla uçuş yaparak halk ve siyasetçiler üzerinde korku yaratmaya yönelik, "AK Parti ve Beştepe'de cam çerçeveyi indirin" şeklindeki sözleri geliyordu.

SAYGI TAKIYYESİ

Kalkışma öncesinde Akıncı Üs Komutanı darbeci Hakan Evrim ile birlikte Diyarbakır'a giderek özel mühimmatlar temin edip dönen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelin bulunduğu bölgenin fotoğraflanması için yürüttüğü faaliyetleri inkâr eden darbeci Tosun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürekli "Sayın" diye söz etti.

HEDEF SAPTIRDI

Tosun savunmasında, o gece Akıncı Üssü'nde maskeli ve eli silahlı kişiler olduğunu, bu kişilerin kendilerini sindirdiğini ileri sürdü. Diğer darbeciler gibi bu kişilerin üsse nasıl girebildiklerine açıklama getiremeyen Tosun, darbe girişiminin Akıncı Üssü dışındaki, "harekât merkezi" gibi bir merkezden yönetildiğini söyleyerek de hedef saptırma gayreti içine girdi. Tosun, darbe girişimini yönlendiren Hakan Karakuş gibi kritik isimleri de korumaya çalıştı, darbe girişiminden saat 01.00 sıralarında haberdar olduğunu, üsten çıkmaya çalıştığını ancak tel örgülerin silahlı kişiler tarafından tutulduğunu iddia etti.

Ahmet Tosun'un, darbeci tuğgeneral Bekir Ercan Van ve pilot kurmay yüzbaşı Seyfettin Bilgin tarafından eğitilen '16 seçme FETÖ'cü yüzbaşı' arasında olduğu ortaya çıkmıştı.

CEZAEVİNDEN TALİMAT:ALİ'NİN TAKTİĞİ GÜZEL

FETÖ'cü darbecilerin kaldığı Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutulan bir tutanak, terör örgütü mensuplarının savunmalarının neden benzerlikler gösterdiğini ve terör örgütünün cezaevinde de mensuplarını kontrol etmeye çalıştığını ortaya koydu. Tutanağa göre Akıncı Üssü Komutanı Hakan Evrim cezaevindeki odasından, diğer FETÖ'cülere, Ali Durmuş'un savunmasına işaret ederek, "Yarın duruşmaya ben gelmeyeceğim. Ali'nin taktiği çok güzeldi, bundan sonra aynı taktiği izleyeceğiz" diye bağırdı. Bu gelişmeyle ilgili tutanak tutulurken duruşma salonunda da önlemler alındığı ortaya çıktı. Evrim'in diğer sanıklarla irtibatının en az seviyede tutulması için yerinin duruşma salonunda sürekli değiştirildiği belirlendi.

HAİNİ AVUKATI YALANLADI

Akıncı'da harekât subayı olarak görev yapan eski Binbaşı Murat Bicil'in çapraz sorgusu tamamlandı. Bazı gazilerin avukatı Mehmet Zeki Kaplan, Bicil'in evinde bulunan 1 doların sanığa mı yoksa eşine mi ait olduğunu sordu. Bicil'in evinde 1 dolar bulunmadığını söylemesi üzerine Kaplan, "Evinizde 'G' ile başlayıp 'F' ile biten 1 dolar bulundu" dedi. Bicil ise bunu ilk kez burada duyduğunu savundu. Bicil'in avukatı Burçin Hekimoğlu ise söz alarak, dosyada bunu gördüğünü ancak seri numarasını araştırdıktan sonra bir sıkıntı olmadığını düşündüğünü, bu nedenle müvekkiline bundan söz etmediğini söyledi.

Darbeci yüzbaşı telsiz konuşmalarını bile inkar etti... ile ilgili etiketler FETÖ 15 Temmuz ahmet tosun
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.