Dar gelirliye konut yardımı! 12 bin kişi başvurdu...

Hükümetin herkesin ev sahibi olabilmesi için geçtiğimiz yıl başlattığı 'konut hesabı' uygulamasına ilgi yoğun.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü uygulamaya Ağustos 2016 tarihinden itibaren yaklaşık 12 bin kişi başvurdu.

Vatandaşlar 13 farklı bankada açılan hesaplarda toplamda 60 milyon lira biriktirdi. Ev sahibi olma hayali olan vatandaşlar, konut hesabına 5 yıl boyunca düzenli ödeme yapmaları halinde devletten 16 bin liralık yardım alacaklar. Konut hesabı uygulamasının başladığı Ağustos 2016'dan itibaren 12 bin vatandaş konut hesabı için başvuru yaptı.

Konut hesabı uygulamasında devlet katkısından faydalanabilmek için Türk vatandaşı olmak, konut sahibi olmamak ve konut hesabına en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapmak gerekiyor.

Dar gelirliye konut yardımı! 12 bin kişi başvurdu... ile ilgili etiketler konut hesabı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konut yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.