Cumhuriyet Gazetesi Davası'nda 7 kişiye tahliye...

Cumhuriyet Gazetesi Davası'nda 7 kişi tahliye edildi. Ahmet Şık ve Akın Atalay'ın tahliye talebi reddedildi.

Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 19 kişinin yargılandığı davada ara karar açıklandı. 12'si tutuklu 19 sanıklı davada 7 isim için tahliye kararı verildi. 5 kişinin haricinde Hakan Karasinir ile Önder Çelik'in de tahliyesine karar verildi. Can Dündar ile İlhan Tanır hakkındaki yakalama kararının devamına karar verildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tahliye edilen isimler: Bilet Utku, Kakan Kara, Musa Kart, Turhan Günay, Önder Çelik, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör.

Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluğuna devam kararı verildi.

Mahkeme tahliye edilen 7 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verdi.

SAVCI, MÜTALAASINI AÇIKLAMIŞTI

Habertürk Haber Merkezi'nin edindiği bilgilere göre; Savcı, Güray Öz, Musa Kart, Turhan Günay, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör'ün tahliyesini istedi. Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Hakan Kara, Kemal Aydoğdu ve Ahmet Şık için tutuklamanın devamını talep etmişti.

cum1

CEZAEVİNDEN ÇIKTILAR

Tahliye kararı verilen Cumhuriyet gazetesi çalışanları gece yarısından sonra Silivri Cezaevi'den tahliye oldular. Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart, Güray Tekinöz, Turhan Günay, Önder Çelik ve Hakan Karasinir cezaevi önnüde aileleri, yakınları ve arkadaşları karşıladı.

Cezaevi önünde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan çizer Musa Kart, hukuksuz şekilde 9 tutuklu kaldıklarını söyleyerek, "Avukat arkadaşlarımız buna keyfi tutuklama diyor. Ama inanın bu süreç içerisinde yüreğimizi kinle ve öfke ile doldurmadık. Bu duygularla yaşayamazdık. Cumhuriyet'i FETÖ terör örgütü ile irtibatlandırmak isteyen iddianame düşmüştür. Savunmam da ifade ettim; bu iddianame düşmüştür. Ama mizahı zerafet ölçülerinde çerçevesinde yapanlar bilirler ki düşene dokunulmaz" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Davası'nda 7 kişiye tahliye... ile ilgili etiketler tahliye cumhuriyet gazetesi davası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.