Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftarındaki "Medya Müezzini" bakın kim çıktı?

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "medya iftarı"na davet edilmeyince, iftarda yaşananları kulaktan dolma bilgiler ile köşesinde okurlarıyla paylaştı. Biligiler "kulaktan kulağa" aktarılınca hata da kaçınılmaz oldu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Aydın Doğan, Ferit Şahenk, Turgay Ciner'in de bulunduğu medya temsilcileri ile çok sayıda gazeteciyi cumartesi günü iftar yemeğinde ağırladı.

Erdoğan’ın iftar yemeğinde yaşanların yankıları ise halen sürüyor.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, birkaç gündür, davet edilmediği iftar yemeği hakkında "kulis bilgiler" aktarıyor.

Özkök dün köşesinde, Külliye'deki mescitte kılınan namazda imamlığı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, müezzinliği ise "Medya muezzini Hakkı Okur"un yaptığını yazmıştı.

Ertuğrul Özkök; "Soruşturdum, o mahalleden bile tanıyan çıkmadı.’’ notunu düşmeyi de ihmal etmemişti.

GAZETECİLİKLERİ BU KADAR!

Ancak Özkök'ün soruşturmacı gazeteciliğinin sonuçsuz kalmasının nedeninin, yanlış ismin peşine düşmesi olduğu ortaya çıktı.

Çünkü aslında "Hakkı Okur" isimli bir kişi yoktu ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde o akşam müezzinlik yapan isim duayen iletişimci, Başakşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Hakkı Öcal'dan başkası değildi.

Ertuğrul Özkök'ün söz konusu yazısı üzerine Twitter hesabından kısa bir not paylaşan Öcal, "Bunların gazeteciliği bu kadar!" ifadelerini kullandı.

ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN GERİ ADIM

Öcal'ın, Hürriyet gazetesinin Ankara bürosunda gazeteciliğe başlayan ve bu gazetede yöneticilik görevleri de üstlenen bir medya duayeni olduğunu geç de olsa fark eden Ertuğrul Özkök bugün köşesinde hatasını düzeltti.

YAPTIĞI MÜEZZİNLİĞİ HERKES ÇOK BEĞENMİŞ

"Meğer müezzinlik yapan kişi Hakkı Okur değil de Hakkı Öcal'mış..." diye yazan Özkök, Hakkı Öcal'ın eski bir Hürriyet çalışanı olduğunu da vurguladı.

"O medya müezzini Hürriyetçi çıktı" diyen Özkök, "1970’li yılların sonunda Hürriyet’in yazıişleri müdürü olan Hakkı Öcal... Daha sonra Tercüman gazetesinde çalışmış ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleşmişti... Küçük bir ayrıntı. Yaptığı müezzinliği herkes çok beğenmiş."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftarındaki "Medya Müezzini" bakın kim çıktı? ile ilgili etiketler Erdoğan iftar Ertuğrul Özkök hakkı ocal
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.