Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TTB ve ABD ile ilgili sert mesajlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup toplantısının ardından soruları yanıtladı. Erdoğan, DEAŞ temizlendi denmesine rağmen ABD'nin yığınak yapmayı sürdürmesini "O zaman sizin Türkiye'ye karşı hesabınız var" sözleri ile değerlendirdi. ABD'nin PYD/YPG'ye desteği içinse uluslararası mahkemeler noktasında atmamız gereken adımların atılacağını söyledi. Erdoğan, Türk Tabibleri Birliği ile ilgili olarak da kurumun başındaki Türk ifadesinin oradan süratle çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Amerika'nın, PYD ve YPG 'ye silah desteğine karşı, uluslararası hukuk kapsamında Türkiye'nin bir girişimi olup olamayacağına" yönelik soruya, "Bunların her türlü çalışmasını yapıyoruz, yapacağız. Gerek ikili görüşmeler gerek uluslararası mahkemeler noktası; bunların değerlendirmelerini yapıp atmamız gereken adımları da atacağız." yanıtını verdi.

"ATMAMIZ GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ"

"Uluslararası hukukta karşılığı var mı?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Olmaz olur mu, olması gerekir tabii. Böyle bir saçmalık olur mu? Yani buralarda hiçbir hak ve yetkin yok ve üstelik terör örgütlerini beslemek suretiyle NATO'da beraber olduğun, kendi ortağın olan ülkeye saldırtıyorsun. Bize düşen, bu müracaatımızı yapmak. Hak arama müracaatımızı yapmak. Terör örgütüne böyle bir desteği vermek, onlara yardım, yataklık yapmak zaten ulusal ve uluslararası hukukta suç teşkil ediyor. Birileri farklı yaklaşabilir, o ayrı ama biz üzerimize düşen görevi yapalım, adımlarımızı atalım."

DİMDİK DURUYORUZ, DURACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem iç hem de uluslararası hukukta iki alanda da mı atılacak?" sorusuna karşılık da "Tabii her iki alanda. İnceliyor arkadaşlarımız, çalışmalarını yapıyorlar." diye konuştu.

Erdoğan, "Vatikan'a gitmeden önce Türk tankını hedef alan silahla ilgili incelemelerin devam ettiğini söylemiştiniz. Bir sonuca varıldı mı?" sorusu üzerine, "Tespitler daha kesin değil." dedi.

ABD'nin "DEAŞ'ı temizledik" demesine rağmen bölgeden çıkmadığına, tırlarla mühimmat getirmeye devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, "O zaman sizin Türkiye'ye yönelik hesabınız var, sizin İran'a yönelik hesabınız var veya olmaz ya Rusya'ya yönelik hesabınız var. Fakat biz yerimizde dimdik duruyoruz ve duracağız." dedi.

"TÜRK İFADESİ SÜRATLE ÇIKARTILMALI"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türk Tabipleri Birliği'nin kapısına kilit vurulmasını" istediğinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ben onu açıkladım. Bir defa onun başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey. Çünkü bunların milli, yerli, bu ülkenin şu anda yapmış olduğu vatanı korumayla ilgili mücadelede yanımızda yer alma diye bir durumları yok. Tam aksine karşımızda yer alma, teröristlere sahip çıkma, onlarla yandaş olma gibi bir durumları var. Ve bunları tamamen kaldırıp, sadece Türk Tabipler Birliği değil, her grup kendi oluşumunu yapar, faaliyetini gösterir. Aynı şekilde hukukçular kendi barolarını oluşturur, faaliyetini sürdürür. Ondan sonra da gelip oraya çöreklenme diye bir şey olmaz. Bakanlar Kurulu da gereken adımı atar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TTB ve ABD ile ilgili sert mesajlar! ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı Suriye ABD PYD silah
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.