Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOBB Genel Kurulu'nda flaş teklif!

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, "Şu yerli yüzde 100 üretimi olan otomobilimizi TOBB bünyesi içerisinden çıkartalım." dedi. Erdoğan'ın teklifine TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'dan olumlu yanıt geldi. Cumhurbaşkanı, daha önce de gündeme gelen Cizre ve Yüksekova'nın il yapılmasıyla ilgili de konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Sizlerin aynı zamanda bulunduğunuz şehirlerin kanaat önderleri olduğunuzu da biliyorum. Bu salon aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır. Ülkemizde bizim kadar iş dünyasıyla, toplumumuzun her kesimi ile yakın ilişki içinde olan bir başka siyasi parti olduğunu da sanmıyorum.

"BÜROKRATİK OLİGARŞİ HER YERDE SORUN OLMAYA DEVAM EDİYOR"

Büyük yatırımcılarımıza hep destek olduk. Şehirlerimize ziyaretimizde iş dünyamızla hep bir araya gelmeye çalıştık. Yurt dışına iş adamlarımızla birlikte gittik. Bürokratik oligarşi her yerde sorun olmaya devam ediyor.

FAİZ TEPKİSİ: BUNU DA ÇÖZECEĞİZ

"Bir kredi faizleri noktasında her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu hep gündemimde tuttum, gündemimde olmaya da devam edecek. Faizi ben ülkede, yüksek faizi bir sömürü aracı olarak görürüm. Sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var. Kredi faizini uygun şartlarda vereyim de ülkem de ben de kazanayım anlayışı yok. O krediye mahkum olan girişimci, karınca yazısı kadar, altına imzayı atıyor, içinde ne var ne yok bundan haberi yok. Allah'ın izni ile bunu da çözeceğiz. Kararlılığımız var en azından. Ülkemizde kazanmak isteyen kimseye engel olmadığımız gibi her türlü desteği sağladık.

KARARLI OLARAK 2023, 2053 HAZIRLIKLARIMIZI YAPMALIYIZ

Özellikle 15 Temmuz'da güçlü duruşunuzla Ahilik sıfatını hak ettiğinizi ortaya koydunuz. Her birinize şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O çağrıya anında cevap vermek suretiyle bu milletin alnı öpülesidir. Dünyada bu milletin eşi benzeri yoktur. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. TOBB ülkemizin geleceği için ekonomiyle demokrasinin aynı bütünün ayrılmaz parçaları olduğunu kabul etmiş kurumumuzdur. Hak ve özgürlüklerin korunması konusundaki hassasiyetiyle de milletimizin gönlündeki yerini güçlendireceğine inanıyorum. Sürekli ecdada atıfta bulunmamızın sizlerle sohbet ederken söze Ahilikten bahsetmemizin sebebi budur. Yakın uzak tüm geçmişimizle irtibatımızı sıkı tutmalıyız. Türkiye'nin 2023 hedeflerini ilan ettik. Bu doğrultuda adım adım ilerliyoruz. 2053'e hazırlık olacak mahiyette çalışmalar yapıyoruz.

BAKAN ARKADAŞLARIMIZDAN 6 AYLIK YOL HARİTALARINI İSTEYECEĞİM

İnşallah yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımıza özellikle şunu kendilerinden isteyeceğim. Yol haritanızı 6 aylık olarak hazırlayın getirin diyeceğim. Bunun için hazırlıklarımızı kararlı olarak yapmamız gerekiyor. Biz 6 aylık yol haritası ile 2019'un hazırlıklarını yürüteceğiz. Bu konuda herkes 'benim de burada sırtlanacağım bir yük vardır' anlayışında olacaktır.

YERLİ OTOMOBİL TEKLİFİ!

Diyorum ki şu yerli yüzde 100 üretimi olan otomobilimizi TOBB bünyesi içerisinden çıkartalım. Ben inanıyorum ki TOBB kendi çatısı altından yüzde 100 yerli otomobilini çıkarsın.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU'DAN YANIT: BİZ BUNU YAPARIZ!

"Sayın Cumhurbaşkanım siz bize destek verin, biz bunu yaparız. Nasıl 5 ayda 1 milyon 100 bin istihdamı yaptıysak, onu da yaparız."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: Biz bunun yanındayız. Hayırlısı olsun. Bu çalışmalarımızın tamamını sürdürebilirlik esasına göre yürütmeden 2035 hedeflerine ulaşamayız. Demokratik ve ekonomik standartları yüksek bir Türkiye için hep birlikte çalışmalıyız. 15 senedir hep teklif etmişimdir: Gelin bu otomobilimizi hep birlikte yapalım. Montaj, montaj, montaj! Montajcılık bu millete yakışmıyor!

ŞIRNAK CİZRE'YE, HAKKARİ DE YÜKSEKOVA'YA DÖNÜŞECEK!

Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Şırnak'ı, Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız. Bir kalkınma hamlesi yapacaksanız...

KARARLI OLARAK 2023, 2053 HAZIRLIKLARIMIZI YAPMALIYIZ

Özellikle 15 Temmuz'da güçlü duruşunuzla Ahilik sıfatını hak ettiğinizi ortaya koydunuz. Her birinize şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. O çağrıya anında cevap vermek suretiyle bu milletin alnı öpülesidir. Dünyada bu milletin eşi benzeri yoktur. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. TOBB ülkemizin geleceği için ekonomiyle demokrasinin aynı bütünün ayrılmaz parçaları olduğunu kabul etmiş kurumumuzdur. Hak ve özgürlüklerin korunması konusundaki hassasiyetiyle de milletimizin gönlündeki yerini güçlendireceğine inanıyorum. Sürekli ecdada atıfta bulunmamızın sizlerle sohbet ederken söze Ahilikten bahsetmemizin sebebi budur. Yakın uzak tüm geçmişimizle irtibatımızı sıkı tutmalıyız. Türkiye'nin 2023 hedeflerini ilan ettik. Bu doğrultuda adım adım ilerliyoruz. 2053'e hazırlık olacak mahiyette çalışmalar yapıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımıza özellikle şunu kendilerinden isteyeceğim. Yol haritınızı 6 aylık olarak hazırlayın getirin diyeceğim. Bunun için hazırlıklarımızı kararlı olarak yapmamız gerekiyor.

KARARLI OLURSANIZ OLİGARŞİYİ HEP BİRLİKTE BİTİRİRİZ

Kendimizle birlikte dünyanın tüm mazlumları, mağdurları bu başarıları yakalamak mecburiyetindeyiz. Tüm bunları sizlerle birlikte yapıyoruz. Bizim işimiz kendisi, ülkesi ve milleti için bir şey yapmak isteyen herkesin önünü açmaktır. Az önce mevzuat dendi. Herşeyiyle katılıyorum. Ama bunu da beraber başaracağız. Buna prim vermeyeceğiz, vermeyeceksiniz. Bir yerde bir şey tıkanıyor mu bakan arkadaşlarımızı hep birlikte sıkıştıracaksınız. Bunu beraber yapacağız. Bir çok şeyler vardır ki, bunu bakan, başbakan, cumhurbaşkanı bilmeyebilir. Ama sizler kararlı bi şekilde süzdürürseniz, burada oligarşiyi ciddi manada çökertiriz. İnşallah bürokratik oligarşide bu işi başaracağız.

ORTADA İLTİFAT OLURSA MARİFETİN EMARELERİ GÖRÜLÜR

Bugün başka bir Türkiye var. Gelin hep birlikte geleceğin Türkiye'sini inşa ederek bize hala hasta adam diye bakanlara dersini verelim. Bu millet yapar mı yapar. Siz yatırım yapmak için, yüksek teknoloji için ne gerekiyorsa biz de bunları hayata geçirmenin yollarını arayacağız. Yaptığınız çalışmaları gördükçe biz de size kapıları açmak için şevkle çalışacağız. Unutmayın marifet iltifata tabidir derler. Ama unutmayın ortada ltifat için marifetin emareleri görünmesi gerekir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOBB Genel Kurulu'nda flaş teklif! ile ilgili etiketler Erdoğan TOBB canlı yayın Son dakika Yerli otomobil Yüksekova Cizre Hakkari Şırnak faiz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.