Erdoğan: Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak aynısını yaparız...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da Kardeşlik Sofrası İftarı'nda yaptığı konuşmada Suriye konusunda sert mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da Kardeşlik Sofrası İftarı'nda yaptığı konuşmada Suriye konusunda sert mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları...

Sondan bir önceki iftarı bu akşam yaptık. Yarın akşam son iftarımız. Bu sofralar çok güzel sofralar. Pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nın hepimiz için feraha barışa selamete vesile olmasını diliyorum. Suriye ve Irak başta olmak üzere İslam dünyasında yaşanan acıların son bulmasını diliyorum.

İnşaallah bayramları bayram gibi kutlayacağımız günlerin yakın olduğunu ümit ediyorum.

30 MİLYAR DOLAR HARCAMA YAPTIK

Harran başta olmak üzere Şanlıurfalı kardeşlerim Suriyeli kardeşlerine ensar oldular. Gönüllerini açtılar. Devlet olarak bize hicret eden kardeşlerimize 30 milyar dolar harcama yaptık. 2 milyon Suriyeli kardeşimizi burada ağırlıyoruz. Batı 100 kişinin 500 kişinin hesabını yaparken biz 2 milyon insanı burada ağırladık.

Verdikleri sözleri hiçbir zaman tutmadılar. Şunu diyebilirsiniz; Bir şey vermediler mi? Bütün bu süre içinde 3 milyar dolar vereceklerdi. Yıl sonuna kadar 3 milyar daha verecekler. Toplam verdikleri 725 bin dolardır. Onlar destek verse de vermese de Türkiye destek vermeye devam edecek. Çünkü biz şuna inanıyoruz 'Veren el alan elden hayırlıdır'

SURİYE KRİZİ KARA BİR LEKEDİR

Suriye krizi tarihe kara bir leke olarak kazındı. Kendi vatandaşları için en temel hak olan demokrasiyi Suriyeli kardeşlerimize lüks gördüler. Uluslararası toplum Suriye'de kendi halkına zulüm uygulayan bir devletle katledilmesine seyirci kaldı. Bu süreçte Suriye'de yıkılan şehirlerin altında insanlığın itibarı da kalmıştır. Suriye'nin asıl kaybedeni bunca Müslümanın katledilmesine yeterli tepkiyi veremeyen İslam dünyası olmuştur. Biz bu çarpıklığa karşı gücümüzün yettiği kadar mücadele ettik ediyoruz.

STRATEJİK ORTAKLARIMIZ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE HAREKET EDİYOR

Stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle birlikte hareket ediyorlar. 9 koalisyon ülkesiyle beraber biz bu DEAŞ terör örgütünü halledemez miyiz. Ama onlar terör örgütleriyle birlikte hareket ettiler. Bizde kendilerine 'yarın bir gün en ufak bir tehdit oluşturdukları taktirde biz kimseyle konuşmadan bunun gereğini yaparız.' dedik.

Gaziantep'te 53 kardeşimizi şehit ettiler. Artık sabredemeyiz dedik. Ve cerablusa girdik. Arkadan Raiy'e, Dabık'a El Bab'a girdik. 2000 kilometreyi aşan bir alan kontrolümüzde. Şimdi oraya da gerçek sahipleri geri dönüyorlar. Dedik ki Münbiç'te de bunu yapalım dedik. Oyalama taktikleri yaptılar. Rakka'da yapalım dedik terör örgütleriyle hareket ettiler. Şimdi birlikte yürüyorlar. Bakalım ne yapacaklar.

FIRAT KALKANI'NDA NE YAPTIYSAK AYNISINI YAPARIZ

"Suriye'de şu anda devam eden bu olumsuz gelişmelerin yarın, bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturması, böyle bir vakayla karşı karşıya kalırsak bütün dünya şunu bilsin; bizler Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak aynını orada yapacağız. Bunu herkes bilsin. Ne yazık ki, stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle beraber hareket ediyorlar. Biz kendilerine dedik ki, 'Gelin DEAŞ terör örgütüne karşı bu işi beraber yapalım.' Dokuz koalisyon ülkesiyle beraber biz DEAŞ denilen bu terör örgütünü halledemez miyiz? Bu PYD, YPG, bunlar terör örgütüdür. Ne yazık ki, burada ısrarlı oldular."

ASLOLAN MİLLETİN GÖNLÜNE YÜRÜMEKTİR

"Birileri ülkemizi bölmek isteyenlerle beraber yollarda yürüyebilirler. Varsın yürüsünler. Yollar yürümekle aşılmıyor. Biz de diyoruz ki, 'Bu ülkenin birliğini, beraberliğini bozmayın. Dayanışmamıza gölge düşürmeyin. Yürümekle bir yere varamayacaksınız. Aslolan, bu milletin gönüllerine yürümektir.'"

Erdoğan: Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak aynısını yaparız... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.