Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmetçiğimiz 1829 teröristi etkisiz hale getirdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ilerlerken kültür ve sanatı da ihmal etmeyeceğini belirten Erdoğan, "Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız. Şimdi birileri yine bu sözlerimize bakarak bizi batı düşmanlığıyla itham edecek. Bizim kimseye düşmanlığımız yoktur. " dedi. Erdoğan, Afrin'de 34. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili son durumu da törene katılanlarla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmadan satır başları şöyle;

"Ödül vereceğimiz kişi ve kurumları tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Ödül için çalışılmaz ama yapılan güzel işlerin ödüllendirilmesi bir vefa borcudur. Bugün bu borcun 2017 faslını ödemek için buradayız. Mırıldandığı şarkıdan izlediği filme yediği yemekten giydiği kıyafete başka bir medeniyetin dünyasında gezen biri nasıl bizim olabilir?

Kültür ve sanat, ekonomi ve savunma sanayii kadar önemlidir. Kültür ve sanat somut olmayan unsurlar karşısındaki konumunuzu tahin eder. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin somut unsurları için çalışırken kültür ve sanatı da ihmal edemeyiz. Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız. Güçlü bir envantere sahibiz. Bu büyük brikimin ışığında yeni hazineleri üretmenin gayreti içinde olacağız.

Şimdi birileri yine bu sözlerimize bakarak bizi batı düşmanlığıyla itham edecek. Bizim kimseye düşmanlığımız yoktur. Dünyada nerede güzel olan bir şey varsa onu bulmak ve değerlendirmek olmakla mükellef olduğumuza inanıyoruz. Taklit değil telif peşinde koşan, papağanlaşan değil analitik konuşan olmanın bilinciyle yönümüzü geleceğe çevirdik.

Maziden ati'ye kurduğumuz köprüyü güçlendirerek vizyonlarımızı biçimlendiriyoruz. Medeniyetimizin büyük sosyoloğu İbni Haldun 'coğrafya kaderdir' diyor. Bu hakikat birilerine coğrafyamızın kaderini belirleme hakkı vermez. Bize düşen kendi irademiz nisbetinde çalışarak kaderimizin gerçekleşmesine imkan tanımaktır. Biz hep birlikte Türkiye olursak kaderimizde ona göre şekillenecektir.

1829 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Kaza ve kaderin sahibi Rabbimizdir. Bize düşen kendi irademiz ve gücümüz nisbetinde çalışarak kaderin gerçekleşmesine imkan tanımaktır. Coğrafyamızın içinde bulunduğu durumu kadere giden yolda bir işaret bir ikaz olarak görüyoruz. Daima en iyisini umarak ancak en kötüsüne de hazırlıklı bulunarak yolumuza devam edeceğiz. Bu sabah itibariyle Afrin savaşında 1829 teröristi mehmedimiz etkisiz hale getirdi. Bu bir inancın imanın neticesidir. Bazen yalan yanlış şeyler çıkıyor. Hiç birine aldırmadan yolumuza devam ediyoruz.

ANASINIFINDAN İTİBAREN ÇALIŞMA YAPILMALI

Gelişmiş ülkelerin her konuda daha okul öncesinden başlayarak kabiliyetlerini tespit etmeye yönelik mekanizmalar kurduğunu biliyoruz. Ana okulları süreci bunun en güzel ifadesi. Ülkemizde benzer bir yaklaşımı hayata geçirmemiş gerektiğine inanıyorum. Anasınıfından itibaren öğrencilerin yönelimlerini belirlemek üzere çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. Kabiliyetse bizim evlatlarımızdaki kabiliyet başka hiçbir yerde görmedim dersem yeridir. Çalışkanlıksa bizim milletimizin fedakarlığının örneği pek az bulunur. İnsan keşfetme ve yetiştirme sistemimizde, daha doğrusu sistemsizliğimizde arayacağız. Saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla bu işlerin içinden çıkamayız. Eğtimi öğretim ve kültür konusunda niye nisbeten geri kaldığımız konusunda hep hayıflanıyorum. Demek ki bir şeyleri eksik bırakmışız.

Kültür ve Sanat ödülü verilen isimler ise şöyle;

  • Sinema dalında Safa Önal,
  • Musiki dalında Cüneyt Kosal,
  • Sanat Tarihi dalında Prof. Dr. Nurhan Atasoy,
  • Tasavvuf Tarihi dalında Prof. Dr. Süleyman Uludağ
  • Kültür ve Sanat Kurumu dalında Baksı Müzesi

kultur_sanat_odulu_alan_isimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmetçiğimiz 1829 teröristi etkisiz hale getirdi... ile ilgili etiketler Erdoğan Cumhurbaşkanı kültür sanat özel ödülleri turizm bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.