CHP'li eski milletvekili Melda Onur'un 'deprem tweeti' sosyal medyayı salladı

Saat 15.28'de Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 şiddetindeki deprem İzmir ve civar illerde şiddetli bir şekilde hissedildi. Deprem sosyal medyada da geniş yer bulurken, eski CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'un depremden 2 saat önce Twitter hesabından yaptığı deprem uyarısı ise sosyal medyada geniş yankı buldu.

Çanakkale'den İstanbul'a, Yunanistan'dan Bursa'ya kadar hissedilen deprem vatandaşlarda korkuya neden oldu. Sosyal medyada deprem sonrası binlerce paylaşım yapılırken, eski CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'un depremden önce attığı deprem uyarısı tweeti en çok paylaşılan mesajlar arasında yer aldı.

CHP'li Melda Onur, depremden 2 saat önce yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"2 gündür şehir merkezlerinde görülen yılan haberleri var. En son 1999 depremi az öncesi olmuştu. Demedi demeyin." ifadelerini kullandı.

Onur'un bu tweeti dakikalar içerisinde 5 binden fazla paylaşım aldı. Onur sonrasında bir tweet dha paylaşarak kendi yorumuna olan şaşkınlığını gizleyemedi.

İşte o paylaşımlar;

shdkfhsdkf

jahsfgsadfs

'SÜPER AY' DEPREMİ TETİKLER Mİ?

Ay’ın Dünya’ya yakınlaşması deprem konusunda endişe yarattı...

Ay’ın Dünya’ya en çok yaklaştığı günün ertesinde doğal afet korkusu başgösterdi. Ay, cumartesi gecesi Dünya’nın 357 bin kilometre kadar yakınına geldi. Aynı anda dolunay yaşanınca Süper Ay adı verilen ve ayın yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görünmesini sağlayan fenomen dünyanın her köşesinden gözlendi.

Ancak Ay’ın dünyaya yaklaşmasıyla yer çekimi dengesindeki değişiklik gel-git olaylarını artırdı. Son günlerde yaşanan 5 ve üzeri depremlerin sayısındaki artış Ay’ın yaklaşmasının depremleri de tetikleyeceği fikrini akıllara getirdi. Ancak uzmanlar yeraltı hareketlerinde artış olduğunu kabul etmekle birlikte Süper Ay nedeniyle büyük bir deprem beklemiyor.

ryrtutyrturtyer

ABD’nin Seattle Üniversitesi’nden deprem uzmanı John Vidale, “Ay ve Güneş yakınlaşmalarının Dünya’da gerginlik yaratan bir çekim gücü oluşturduğu kesin. Fakat, bu gücün tektonik hareketlerdeki karşılığına baktığımızda şiddetinin çok küçük olduğunu görüyoruz” diyor.

Yüzde 1 oranında etkili
Vidale, yıl içinde yaşanan tüm depremlere bakıldığında Ay yakınlaşmasının yüzde 1 oranında etkili olduğunu, ancak volkanik hareketlerde bu oranın biraz daha yükseldiğini söylüyor. ABD’nin Jeoloji Araştırmaları Kurumu’na (göre de şimdiye kadar Süper Ay’ın büyük bir depreme neden olacağı yönünde herhangi bir kanıt bulunamadı. Uzmanların yalnızca bu dönemlerde gel-gitlerdeki yüzde 25 oranındaki artışın sellere neden olabileceğini ifade ediyor.

rtutyrtury

CHP'li eski milletvekili Melda Onur'un 'deprem tweeti' sosyal medyayı salladı ile ilgili etiketler CHP milletvekili Melda Onur deprem tweet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.