CHP'li belediyeden ne olduğu anlaşılamayan bina için açıklama!

İstanbul-Tekirdağ Karayolu üzerine bulunan Marmara Ereğlisi Belediyesi'nin yeni binası bitmek üzere. Mimari dokusuyla sosyal medyada gündem oluşturan binayı Beyaz Saray'a da benzetenler de olmuştu. Marmara Ereğlisi Belediyesi, bugün bir açıklama yaparak, bina hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Marmara Ereğlisi'nin yeni belediye hizmet binası Marmarereğlsi ilçesi D110 karayolu Çorlu Kavşağı yanında 1 bin 866 metrekare arazi içerisine 11 bin metrekare kapalı alana sahip 2'si bodrum kat olmak üzere toplam 9 katlı olarak projelendirildi.

marmara-bina2

Proje toplam bedeli olarak 11 milyon lira öngörülen CHP'li belediyenin yeni hizmet binasının mimari dokusuna yönelik sosyal medyada olumsuz eleştiriler yapılınca belediyeden bu konuyla ilgili açıklama geldi.

İşte Marmara Ereğlisi Belediyesi'nin açıklaması:

"Marmara Ereğlisi Belediye hizmet binası evrensel bir mimari dil ile ortaya konmuş, Antik Perinthos Heraklea ve Marmara Ereğlisi kültürlerinin bir sentezi olarak tasarlanmıştır. Yapı tamamlandığında Marmara mermeri renk tonlarında olacaktır.

marmara-bina3

Üçgen alın ve sütunlar klasik dönem mimari tarzı sembolize etmektedir. Pencere boyutları ve kemerli doğramalar geleneksel Türk sivil ve Kamu mimarlık yapılarını temsil etmektedir.

Kubbe ise evrensel bir yapı elemanı olarak toplu yaşam alanlarını temsil etmektedir. Kubbenin sembolik doğası onun geometrisinden kaynaklanmaktadır. Daire, simgeler arasında sonsuzun ifadesi olarak en güçlü olanıdır. Kaynağı ve sonu içerdiği için evrendeki birlik ve bütünlüğün başlıca ifadesidir.

Belediye binası yapısı Antik Perinthos kenti arkeolojik kazıları yapılıp ortaya çıkarılana kadar bir İllüstrasyon niteliğinde algılanacaktır. Çevre düzenlemesi, rekreasyon alanının tamamlanması, açık hava müzesinin taşınması ile belediye binası ilçenin tarihsel dokusunu ön plana çıkaran bir alanda yer alacaktır. Zaman içerisinde belediye binası illüstrasyonu çevreye ilham verecek ve kentin kaderi değişecektir.

Trakya Bölgesi'nin güney sahilinde yer alan Marmara Ereğlisi (Antik PERINTHOS kenti) İ.Ö. 600 yılında Samos'lu kolonistlerce kurulmuştur. Bölgede yapılan arkeolojik kazılarda İ.Ö 4300 yıllarına tarihlenen medeniyet ortaya çıkarılmıştır."

CHP'li belediyeden ne olduğu anlaşılamayan bina için açıklama! ile ilgili etiketler bina Beyaz Saray Marmara Ereğlisi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.