CHP referandum sonuçları için AİHM'e gidiyor!

CHP Sözcüsü Böke, 16 Nisan günü yapılan anayasa değişikliği referandumuna ilişkin "Önümüzdeki dönemde AİHM'e başvuru yapacağız" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP MYK haftalık değerlendirme toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Böke, 16 Nisan günü yapılan anayasa değişikliği referandumuna ilişkin "Önümüzdeki dönemde AİHM'e başvuru yapacağız" dedi.

AKPM'nin Türkiye'ye siyasi denetim kararı vermesini de değerlendiren Böke, "Kararı dün hep beraber üzüntüyle takip ettik. Bu karar ile Türkiye denetimden çıkan sonra da denetime alınan ilk Avrupa ülkesi oldu. Bunun siyasi bir karar olarak geçiştirilemeyecek olmasının altını çiziyoruz. Bu karar siyasi gerekçe ile falan değil, Türkiye'deki iktidarın başta OHAL olmak üzere somut uygulamaları nedeniyle verilmiştir. Alınan karar Türkiye'nin demokratik standartlardan uzaklaştığını bir ifadesidir" diye konuştu.

CHP referandum sonuçları için AİHM'e gidiyor! ile ilgili etiketler AİHM CHP referandum
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.