CHP, Anayasa Değişikliği Referandumu için AİHM'e itiraz etti...

Referandumun iptali için Yüksek Seçim Kurulu ve Danıştay tarafından reddedilen CHP, Anayasa Mahkemesi'ni ise daha önceki seçimlerle ilgili verdikleri red kararları nedeniyle pas geçerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitti... AİHM'e bireysel başvuruyu CHP İzmir Milletvekili Musa Çam yaptı...

Referandumun iptali için Yüksek Seçim Kurulu ve Danıştay tarafından reddedilen CHP, Anayasa Mahkemesi'ni ise daha önceki seçimlerle ilgili verdikleri red kararları nedeniyle pas geçerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitti...

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, anayasa değişikliği referandumuyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) itiraz başvurusu yaptı.

Çam, AİHM başvurusunda,16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin süreçte ve sonrasında yaşananları özetledi. Çam, dilekçesinde, halk oylaması sürecinde tüm kamu kaynaklarının, tarafsızlık yemini eden cumhurbaşkanınca bizzat koordine edilen, kapsamlı bir planla "evet" oyu verilmesi yönünde kullanıldığını savundu.

MEDYAYI DA ŞİKAYET ETTİ

Medyada, "hayır" oyu verecekler için, terör örgütüne destek vermekle itham eden yayınlar yapıldığını öne süren Çam, başvurusunda, halk oylamasının, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan çok sayıda KHK ile hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir ortamda gerçekleştirildiğini iddia etti.

Çam, anayasanın 18 maddesi gibi görülse de aslında 72 maddede değişiklik yapılarak, kuvvetler ayrılığı rejiminin fiili ve hukuki olarak sona erdirildiğini ileri sürdü.

YSK'nın, mühürsüz oy pusulasını kabul eden kararıyla da referandum sonucunun gayrimeşru ve halk iradesini yansıtmayan bir sonuçla sonlandığını savunan Çam, AİHM başvurusuna, bu sürece yaptığı itirazla ilgili belgeleri de ekledi.

CHP, Anayasa Değişikliği Referandumu için AİHM'e itiraz etti... ile ilgili etiketler AİHM CHP musa çam referandum itirazı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.