Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'den deprem konusunda önemli uyarılar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı"na katıldı. Önemli zirvede, İzmir'e dev bütçeli yatırımları ile dikkat çeken Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de yer aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İzmir'de önemli temaslarda bulundu.

Turkuvaz Medya ev sahipliğinde Kaya Thermal Otel'de düzenlenen "İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı"nda konuşan Özhaseki, Türk milletinin tarihte devletler kurduğunu, medeniyetlere damga vurduğunu ancak günümüzde şehircilik açısından bakıldığında müthiş bir coğrafyada olunmasına rağmen insan eliyle iyi şeyler yapılmadığını söyledi.

Şehirlerin geleceğinin o kentteki yerel yöneticilerin ufkuyla doğru orantılı olduğunu vurgulayan Özhaseki, akıllı, iyi niyetli, vizyonlu yöneticileri olan şehirlerin büyüyebileceğini, orada yaşayanların da keyif alacağını ifade etti.

fwefeeeewf

Türkiye topraklarının yüzde 66'sının 1. ve 2. derece deprem bölgesi bulunduğunu, nüfusun yüzde 71'inin burada yaşadığını anlatan Özhaseki, "6 ve üzerinde son 100 yılda 56 deprem var. 83 bin civarında can kaybımız olmuş. Hocalarımızın söylediği büyüklüğü 7 üzerinde yarın sabah da deprem olabilir, 15 sene için de deprem olabilir. İstanbul'da böyle bir deprem olursa ne olur? En az 600 bin riskli binadan bahsediyor tüm raporlarda. İzmir ve diğer şehirlerimiz için de bir felaket var. Bunları bilip bunlara uygun hareket etmemiz lazım. Şom ağızlılık yaparak iki de bir deprem geliyor demek istemem ama bunun söylenmesi lazım, birinin buna dikkat çekmesi lazım." diye konuştu.

efwfe

- "Depreme hazırlıklı olunmalı"

Özhaseki, bir an önce depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"5 yıl önce çıkan yasayla birtakım işler yapılmış. 5 yıl içinde 1 milyon 100 bin civarında bağımsız bölümü dönüştürecek iş başarmışız. Yeterli mi, değil. Mevzuattan, yanlış uygulamadan kaynaklı sorunlar var, bunların aşılması lazım. Mesela normalde 1 emsal ise 2 emsal yapılıyor, yarısı müteahhite yarısı vatandaşa. Sosyal donatı alanları, altyapı alanları düşünülmüyor. Bu büyükşehirlerde çekilebilir bir durum değil. Finans sorunu var ama onun da çözümleri var. Vatandaşların da ödemelerde bulunması lazım. Yeni bir hedef koyduk kendimize. 20 milyon yapı stoğumuz var, 1999 sonrası yapılan depreme daha dayanıklı öncesine göre. 5 milyon civarında sağlam yapı. 1999 öncesi 15 milyon. Türkiye'de yenilenmesi gereken bağımsız birim sayısı 7,5 milyon civarında. 15 senelik bir hedef koyduk, yılda 500 bin. Buna gücümüz, bilgimiz, teknik kapasitemiz yeterli. Bizim bir an önce seferberlikle bu işe başlayıp bu işi çözmemiz gerekiyor."

fwrjfhbrg

- İZMİR'E YATIRIMLAR

Turkuvaz Medya ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli organizasyona, Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de katıldı.

İzmir'e yaptığı dev yatırımlarla tanınan Kazım Türker, bu yatırımlarından biri olan Mahall Bomonti İzmir'in "İzmir'de tarihle iç içe ilk ve tek proje" temalı standını da ziyaret etti.

WhatsApp_Image_2017-09-20_at_17.25.48

WhatsApp_Image_2017-09-20_at_17.26.49

WhatsApp_Image_2017-09-20_at_19.46.40

WhatsApp_Image_2017-09-20_at_19.53.44

WhatsApp_Image_2017-09-20_at_19.47.51

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'den deprem konusunda önemli uyarılar ile ilgili etiketler Mehmet Özhaseki İzmir Kazım Türker Türkerler Holding
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.