Çaykur neden boykot ediliyor?

Çaykur neden boykot ediliyor? İmdat Sütlüoğlu'nun söylediği iddia edilen sözleri sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi. Kaçkar TV'de yayınlanan "Telekulis" programına katılan Rize Yeşilçay Spor Kulübü Kadın Futbol takımının 2. başkanı ve Kaçkar TV Spor müdürü Alaettin Onay çarpıcı ifadelerde bulundu. Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Çaykur Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu'nun söylediği iddia edilen sözler sosyal medya platformlarında en çok konuşulanlar arasına girdi. İmdat Sütlüoğlu 1953 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Ardeşen’de yaptı. Rize Lisesini bitirdi. Peki, Çaykur neden boykot ediliyor? Detaylar haberimizde...

Aaykur_neden_boykot_ediliyor_iAierk

ÇAYKUR NEDEN BOYKOT EDİLİYOR?

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Kadın Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay, dün akşam Kaçkar TV ekranlarında canlı yayınlanan “Telekulis” programında Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğunu söylediğini açıkladı.

Alaettin Onay'ın boykota sebep olan söz konusu iddiaları şu şekilde oldu:

“Kadın futbol takımı kulüp başkanımız İdris Ocak, sayın genel müdürümüze giderek kulübün durumunu anlattı ve kendisinden bayan futbol takımı için destek istedi. Genel müdür İmdat Sütlüoğlu ise başkanımıza ‘Bayan sporculara yardım etmem, günahtır’ ifadesinde bulundu. Bunun üzerine Başkanımız Genel Müdür Sütlüoğlu’na ‘Ardeşen GSK Bayan Hentbol takımına yardım yaptınız’ hatırlatmasında bulununca Genel Müdür Sütlüoğlu da “Evet oraya yardım yaptım. Yaptığım içinde pişmanım. Bundan sonra da oraya yardım yapmayacağım. Kadın sporculara yardım yapmam günahtır diyerek bu mevzuyu kapatıyor."

ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TARİHİ
1. Dünya Savaşı'nın getirdiği ekonomik buhranı takiben, yöredeki işsizliğin giderilmesi ve ekonomik refah sağlanması amacıyla Doğu Karadeniz bölgesinde çaycılık faaliyetleri başlatılmıştır. TBMM tarafılan 1924 yılında çıkarılan 407 sayılı kanun ile çay tarımı yasal güvence altına alınmıştır. Ziraat Umum Müfettişi Zihni Derin tarafından yürütülen çay üretme çalışmalarının başarılı olması sonucu 1937 ve 1940 yıllarında Batum'dan getirtilen tohumlarla çay bahçeleri kurulmuştur.

Çay üreticiliği takip eden yıllarda da Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından desteklenmiştir. 1938'de ilk çay mahsülü alınmış, 1947'de ilk çay fabrikası kurulmuştur. 1963 yılından itibaren Türkiye'nin çay tüketiminin karşılanmasında ithalatın yerini yerli üretim almıştır. Çaycılık faaliyetleri 1948 yılına kadar Devlet Ziraat İşletmeleri tarafından, 1949-1973 yılları arasında ise Tekel Genel Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı işbirliği ile yürütülmüştür.

1971 yılında çıkarılan 1497 sayılı kanun ile tüm çaycılık faaliyetleri Çay Kurumu Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. Bu kurum 1982 yılında çıkarılan 2929 sayılı kanunla Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü haline gelmiş ve kamu iktisadi kurumu statüsü (KİK) kazanmıştır. KİK statüsü 1994 yılında çıkan 4046 sayılı kanunla değiştirilmiş ve Çaykur bir İktisadi Devlet Teşekkülü (İDT) olmuştur. İDT statüsüne alınmasından itibaren özelleştirme tartışmalarına konu olmuştur. 2017 yılında tüm hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na aktarılmıştır. Çaykur Türkiye Cumhuriyeti devletine ait, çay üreten bir Türk firması. Ayrıca Çaykur Rizespor'un forma ve isim sponsorudur. Ayrıca soğuk çay, yeşil çay, organik çay ve siyah çay üretimi yapılmaktadır. 1983 yılında bir kamu iktisadi kuruluşu olarak kurulmuştur.

4 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesi kararlaştırılmıştır.

Aaykur_Genel_MAdArA_Amdat_SAtlAoAlu_kimdir

İMDAT SÜTLÜOĞLU KİMDİR?

İmdat Sütlüoğlu 1953 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Ardeşen’de yaptı. Rize Lisesini bitirdi.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde İşletme dalında yüksek lisans (master) yaptı.

DPT Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğünde Teşvik ve Yatırım Uzmanlığı ve Çalışma Bakanlığında İş Müfettişliği görevlerinde bulundu.

12 yıl memurluktan sonra memurluğu bırakarak Rize’ye döndü.

Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalışmaya başladı.

Akfa Çay A.Ş.’nde Risaş A.Ş.’nde genel müdürlük, Sütaş A.Ş.’nde yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu kadınlar için ne dedi? Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu kadınlar için ne dedi?
Daha sonra 1994 ve 1999 seçimlerinde 2 dönem Ardeşen Belediye Başkanlığı yaptı.

Çay Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanlığı, DPT Çay İhtisas Komisyon Üyeliği, Rafting, Su Sporları ve Üniversite dernek üyeliği, Karadeniz Kıyısı Ülkeler Çevre Örgütü (AB CPMR örgütü) üyeliği ve vakıf üyeliği yaptı.

22. Dönem Ak Parti Rize Milletvekilliği, 58. Hükümet’te Çevre Bakanlığı yaptı.

2011 Nisan ayından bu yana Çaykur Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Evli 4 çocuk babasıdır.

İyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Çaykur neden boykot ediliyor? ile ilgili etiketler Çaykur imdat sütlüoğlu kimdir neden boykot ediliyor
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.