Çay-Kur boykotunun arkasında ne var?

Ersoy Dede, Çay-Kur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun söylediği iddia edilen, "Kadın sporculara destek olmak günahtır" sözlerinin ardından başlayan boykot kampanyasını yazdı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun “bayan spor takımlarına destek vermenin günah” olduğunu söylediği iddiasının dayandırıldığı Yeşilçay Bayan Futbol Takımı Başkanı İdris Ocak, açıklama yaptı. Sütlüoğlu'nun böyle bir ifade kullanmadığını belirten Ocak, "Konuşmamızda 'Bayan spor takımlarına destek vermek günahtır’ gibi bir söylem kesinlikle kullanmadı" diyerek özür diledi.

Açıklamayı sosyal medya hesabından paylaşan Ersoy Dede, iddiaların ardından başlayan Çay-Kur ürünlerine boykot kampanyasını hatırlatarak, "Bu işte soğuk çay pazarının sıcak ve ahlaksız rekabet ortamı var gibi geliyor bana" diye yazdı.

İşte o satırlar:

Çay-Kur boykotunun asıl nedeni ne?
Çay-Kur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu,“Kadın sporculara destek olmak günahtır” demiş.. Sözün tamamını aradım bulamadım. Çünkü genel müdürün bu sözü söylediğine dair bir kayıt, bir beyanat, bir mülakat yok.. Bu ifadeye kaynak olarak sadece bir yerel televizyon sunucusunun anonsu gösteriliyor.. O sunucu da bu ifadeyi, o bayan futbol takımının teknik direktörüne dayandırıyor.. Özetle; “O buna demiş, bu da bana dedi” durumu.. Buradan yola çıkarak evvela genel müdüre sardılar.. Peşinden de daha sözün ne olduğunu bile anlamadan sosyal medyada boykot kampanyaları patlamaya başladı birer ikişer.. Haa orada bir saniye dur bakalım hele..Şimdi sen genel müdürün söyleyip söylemediği bile belli olmayan bir laf üzerine Çay-Kur gibi yüz akımız bir şirketin dünya pazarlarında rüzgar gibi esen markalarına boykot kampanyası başlatırsan, ben orada başka bir şey ararım.. Kimse kusura bakmasın.. Bu işte soğuk çay pazarının sıcak ve ahlaksız rekabet ortamı var gibi geliyor bana.. Anlarız yakında..

Çay-Kur boykotunun arkasında ne var? ile ilgili etiketler çay kur boykot genel müdür kadın sporcular
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.