Çankırı'daki yangında köyün yarısı kül oldu...

Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı Müsellim köyü Mansurlu Mahallesi'nde çıkan ve 30 civarında ev ile ahırın kullanılamaz hale geldiği yangın, kontrol altına alındı.Müsellim köyü Mansurlu Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, kısa sürede büyüdü.

Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı Müsellim köyü Mansurlu Mahallesi'nde çıkan ve 30 civarında ev ile ahırın kullanılamaz hale geldiği yangın, kontrol altına alındı.Müsellim köyü Mansurlu Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, kısa sürede büyüdü.

Çevredeki evlere sıçrayan yangına Çankırı ve İskilip Belediye İtfaiyesi, AFAD, İl Özel İdare ile Orman İşletme Şefliği ekipleri müdahale etti.

Zaman zaman mutfak tüplerinden kaynaklandığı tahmin edilen patlamaların da yaşandığı yangında vatandaşlar, evlerden eşyaları, ahırlardan hayvanlarını kurtarmaya çalıştı.

Yangın, ekiplerin ve köylülerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alındı.

AankArA2

AFAD ÇADIR KENT KURACAK

AFAD İl Müdürü Hasan Sait Korkutata ise yangın haberini aldıklarında hızlıca olay yerine intikal ettiklerini söyledi.

Yangına Çankırı Belediyesinin yanı sıra çevre ilçelerin itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğünün arazözleri ile müdahale edildiğini belirten Korkutata, "İlk tespitlerimize göre 27 hanenin ve tespit edilemeyen ahırların olduğunu belirledik. Şu anda bulunduğumuz bölgede 18 adet çadır kuracağız, evsiz kalan vatandaşlarımız geceyi burada geçirecekler. Yapraklı Kaymakamlığı tarafından da vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçları giderilecek. Yarından itibaren Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile beraber hasar tespit çalışmalarını başlatıyoruz. Hasar tespit çalışmalarına binaen diğer gerekli işlemlere de devam edeceğiz." diye konuştu.

AankArA3

"YANGIN KÖYÜMÜZÜN YARISINI YAKTI"

Köy Muhtarı Ali Mülayim ise yangını duyduklarında hemen itfaiye ekiplerine haber verdiklerini, ekiplerin de kısa sürede gelerek, yangına müdahale ettiklerini dile getirerek, "Ekipler kısa sürede müdahale etti ancak yeterli olmadı. Yangın kısa sürede büyüdü ve köyümüzün yarısını yaktı. Birçok vatandaşımız evsiz kaldı. Devletimizden gerekli yardımın yapılmasını talep ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çankırı'daki yangında köyün yarısı kül oldu... ile ilgili etiketler Çankırı Yangın köy
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.