Buraya kadar mı?

Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

Ak Parti kongresi sonrası da tartışmalar sürüyor.Özellikle,Hakan Albayrak’ın yazmış olduğu yazı karşılıklı tartışmayı gittikçe artırıyor.İnanılmaz çelişkiler,hürmetsizlikler ve akıl karışıklıkları gün yüzüne çıkıyor.Daha neleri görüyoruz göreceğiz.
Bu gidişat iyi değil tespiti birşey çözmeyecek belli…
Olan nedir?sorusunun cevabı bizim altından kalkabileceğimiz bir iş değil muhakkak.Kıyısından köşesinden hayırlı şeyler söylemeyi sürdürmekten başkaca ne yapılabilir?Oda meçhul…
Temelde hastalıklı bir halimiz var.
Temel teşhisimiz şudur.
Vasat olma niteliğimizi kaybettik.
Bunu yeniden inşa edebilirsek yeni şeyler söyleme imkanımız olacak.
Hakan abi heyecan sahibi bir kardeşimizdir.Duyguların yol göstericiliğinde almış olduğu mesafe akıllı metod sahibi adamın yapacağı iş değildir.
Fakat O da duygu karmaşası yaşamaktadır..Kısa bir zaman önce o muhteşem duygularının bile izah edemediği Reisin durumuna hayranlığı bir kırılmaydı.Reisi de şaşırtan bir kırılma..
Abarttın Hakan Albayrak..
Sayın Davudoğlu ile Sayın Cumhurbaşkanının arkadaşlığına vurgu yaparken gerçeklikten uzak kaldın..Hatta bir çok yol arkadaşı anlamında da çok isabetli şeyler söylemedin..
İslamcı aydın ve entellektüellerin ve bu vasıflardan oluşan siyasetçilerin,Sayın Cumhurbaşkanına vermiş oldukları zararı inanın başka hiçbir grup vermemiştir.
Çözüm süreci,Suriye Meselesi,Ermeni meselesi ve diğer bir çok meselede aslında Cumhurbaşkanı zora sokulmuştur.
Neden mi?
Tayyip Beyin siyasi cesaretinin sınırlarını görmede gösterilen özgüvensizlik ve basiretsizlik hatalara yol açtı..
Bu cümle son 13 yılın özetidir iddia ediyorum.
Yazdım ve bir kez daha söyleyeyim..Doğuda üst üste Kürt kardeşlerimizin ekseri oyunu alan ve onların lider ve umut olarak gördüğü Tayyip Erdoğanın bu durumunu kim sarsmıştır.Kim Kürtlerin lideri eşkiya başı Abdullah Öcalandır demiştir.Bu Tayyip Erdoğan aleyhine milli irade hırsızlığıdır.Bu özgüven eksikliği ve islamcılığında malul şark kurnazlığı ve batı karşısındaki epistomolojik kompleksten başka nedir.
Cumhurbaşkanı bu konudaki en samimi adamdır.Ürkek ve korkak yetersiz donanımlı yanaşmaların sessiz fısıldayıcıların işidir.
Suriye işinin gerçeği nedir.İranla olan ilişkilerde kim sorumludur?
Milli Eğitim Kültürel konulardaki zaaf Cumhurbaşkanının mıdır?
Elbetteki topyekun bir değerlendirme de alınması gereken dersler herkese şamildir.
Gezi olaylarında Cumhurbaşkanının tavrı bu arızalardan bağımsız olmasaydı sonuç ne olurdu?
Şimdi herkes kendisinde haksız duranı iade etmelidir.Para sahibi parasını,Mevki sahibi görevini,söz sahibi köşesini..
Nice az bir topluluk vardır ki bizi hakikate ulaştıracak…Ve biz onları görsek idrak edemeyecek kadar görlükle malul durumdayız..
av.huseyinkaya@gmail.com
@avhuseyinkaya

Diğer Yazıları