Bülent Arınç'ın eski ortağı FETÖ'den tutuklandı!

FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 13 avukattan aralarında Bülent Arınç'ın eski ortağı B.Y.'nin de bulunduğu 7'si tutuklandı.

FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 13 avukattan aralarında Bülent Arınç'ın eski ortağı B.Y.'nin de bulunduğu 7'si tutuklandı.

Manisa merkezli 3 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 13 avukattan aralarında Bülent Arınç'ın eski ortağı B.Y.'nin de bulunduğu 7'si tutuklandı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda, geçen 25 Nisan'da, Manisa merkezli Ankara ve İzmir'de, FETÖ/PDY'nin avukat yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonlarda, eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eski ortağı B.Y.'nin de aralarında bulunduğu toplam 13 avukat gözaltına alındı. Manisa Emniyeti Terörle Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan avukatlar dün akşam adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden B.Y.'nin aralarında yer aldığı 7 avukat tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan avukatlardan birinin, FETÖ'den tutuklanan bazı kişileri, "İtirafçı olursan ceza alırsın, olmazsan beraat edersin" şeklinde yönlendirdiği ifade edildi. Bir avukat ise itirafçı olmak istedi ancak mahkemeye verdiği beyanlarda samimi olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

ARINÇ ESKİ ORTAĞINI SAVUNMUŞTU

FETÖ/PDY'nin avukat yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda ortağı Manisa Barosu'na kayıtlı avukatlardan B.Y.'nin gözaltına alınması sorulan Arınç şöyle konuşmuştu: "Manisa'da herkesi tanır herkesle de iyi ilişiler kurarım. Son operasyonda içlerinde 3-4 tane de avukatın bulunduğu gözaltılar oldu. Onlardan biri de benim eski ortağım. Ben milletvekili olarak avukatlıktan ayrılmadan önce de savcılıktan ayrılmış bu arkadaşı ortak olarak almıştım. Fevkalade çalışkan, saygılı, bilgili Manisa Barosu'nun güzide avukatlarından biridir. Ben Başbakan Yardımcılığı dönemimde de Manisa'daki bazı gözaltılara dair ses çıkarmıştım.

HAZMETMEM MÜMKÜN DEĞİL

Manisa'da ne hikmetse birçok FETÖ suçlamasıyla bir çok kişi gözaltına alındı. Bunların arasında çok iyi tüccar, çok iyi eğitimci, çok iyi avukatlar da var. Bunlar sempati düzeyinden ötesine gitmemişler. Bunları hazmetmem mümkün değil. Bunlar devlete darbe girişimi yapan kişilerle işbirliği yapmış değiller. HSYK'dan bir ricam var. 18 ay oldu. Ne olur buradaki savcılara şunu sorun aradan 2 yıla yakın zaman geçti. Bu adamlarla ilgili neden bir dava açmıyorsunuz, tutukluluk durumlarını inceleyip de neden tahliye etmiyorsunuz? Suçlarını yüzüne okumuyorsunuz? Evrensel hukuk kurallarına göre suçlamalar yüzüne okunur. Benim ortağımla aradan 1 yıl geçtikten sonra ne gibi suçlama olduğunu bilmiyorum ama Manisa'da haksızlık ve zulme varan olaylar var.

Bülent Arınç'ın eski ortağı FETÖ'den tutuklandı! ile ilgili etiketler Bülent Arınç FETÖ Manisa
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.