Bu ülkelerin Twitter hesaplarını vatandaşlar yönetiyor!

İrlanda, İsveç, Hollanda, Avustralya'nın resmi Twitter hesaplarının yönetimi vatandaşlara veriliyor. Her hafta farklı bir vatandaşın yönettiği hesaplardan İsveç'in hesabı Türkiye'den kendisine gelen bir tweet hakkında paylaşımda bulundu.

Sosyal medya bugün İsveç'in resmi Twitter hesabını vatandaşların yönettiğini konuşuyor. Edinilen bilgiye göre İsveç'te devletin resmi Twitter hesabını her hafta bir vatandaş tarafından yönetiliyor.

Hesabı yöneten vatandaşların görüşlerine ve karakterlerine saldırı ve hakaret yasak. Hesabı kullanan vatandaşlar ise ülke ve yönetim konusunda kendi görüşlerini dile getirebiliyor. Türkiye'den internet kullanıcılarının ilgisini çeken uygulamanın Hollanda, Avustralya ve İrlanda'nın da hayata geçirildiği öğrenildi.

İSVEÇ DEVLETİ RESMİ HESABINDA TÜRKİYE MESAJI

İsveç'in resmi Twitter hesabını bu hafta 22 yaşındaki Hanna isimli bir kadın yönetiyor. Bu haberin sosyal medyada yayılmasının ardından ise Türkiye'den sosyal medya kullanıcıları Hanna'ya tweet atarak uygulamanın demokratik olduğunu dile getirerek genç kadını Türkiye'ye davet etti.

Hanna'da Türkiye'den iki kullanıcının tweetlerini İsveç'in resmi hesabında paylaşarak teşekkürlerini iletti. Hanna ayrıca yine İsveç'in resmi hesabından İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ile ilgili destek çağrısında bulundu.

Bu ülkelerin Twitter hesaplarını vatandaşlar yönetiyor! ile ilgili etiketler İsveç Twitter resmi hesap vatandaşlar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.