15 kişinin katili Barcelona canisi yakalandı!

Barcelona'da 17 Ağustos'ta 15 kişiyi öldüren saldırıyı gerçekleştiren kişinin yakalandığı aktarıldı. Saldırganın isminin Yunus Ebuyakub olduğu açıklanmış, söz konusu kişi için Avrupa genelinde yakalama operasyonları başlatılmıştı.

Katalan polisinin Twitter üzerinden yayınladığı ve ilk olarak El Pais gazetesinde paylaşılan fotoğraflarda Yunus Abuyakub'un La Boqueria merkette bulunduğu görülüyordu.

Polis saldırganın silahlı olabileceğini ve tehlike olduğunu açıkladı.

Abu Yakub'un saldırının ardından bir aracı kaçırdığı belirtilirken, aracın içindeki bir 34 yaşındaki Pau Peres'in Abuyakub tarafından öldürüldüğü ileri sürülmüştü.

İspanya sınırlarında yapılan aramalarda bugüne kadar sonuç alınamaması üzerine bugün Avrupa genelinde yakalanabilmesi için çalışma başlatıldığı açıklanmıştı.

Bu açıklamadan kısa süre sonra 15 kişinin ölümünden sorumlu gösterilen 24 yaşındaki Yunus Ebuyakub'un Barcelona'nın batısındaki Subirats bölgesinde yakalandığı belirtildi.

İspanyol Cadena radyosu, intihar yeleği giyen bir kişinin polis tarafından vurulduğunu duyurdu. Bu olayın saldırganınn yakalanmasıyla ilişkisi henüz açıklanmadı.

Reuters haber ajansı ise Katalan polisinin olayın baş şüphelisi Ebuyakub'un polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

15 kişinin katili Barcelona canisi yakalandı! ile ilgili etiketler Barcelona Şüpheli DEAŞ fail yunus abuyakub
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.