Bu detaylar ilk kez açıklanıyor: MİT uçaksavar füzeleriyle Külliye'yi savundu

Veysi Ateş'le Akılda Kalan programına konuk olan SuperHaber yazarı Mete Yarar, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde MİT'in Cumhurbaşkanlığı Külliyesini nasıl savunduğuna dair çok özel bilgileri paylaştı.

SuperHaber yazarı Mete Yarar Habertürk'te yayınlanan Veysi Ateş'le Akılda Kalan programına konuk oldu. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin konuşulduğu programda Mete Yarar çok çarpıcı bilgiler paylaştı.

Darbe girişiminden 3.5 ay önce İncirlik'teki ABD'li askerlerin ailelerine yönelik bir uyarıya dikkat çeken Yarar, "ABD, 3.5 ay önce İncirlik'teki ABD askerlerinin ailelerinden Türkiye'yi terk etmesini istemişti. Ben bunu yazdım. Burası Türkiye'yi bırakın dünyanın en iyi korunan yerlerinden birisi.

Darbe girişiminden 3.5 ay önce dikkat çeken uyarı

Bu bir IŞİD saldırısı beklentisinden kaynaklanamaz diye düşündüm. Bu işte bir tuhaflık vardı ama insanları paniğe sevk etmek istemedim. İncirlik Üssü'nde birşeyler bekliyorlardı ama bu IŞİD saldırısı değildi" dedi.
7 Haziran'dan sonra yoğunlaşan PKK ve IŞİD saldırılarına dikkat çeken Yarar, saldırıların amacının Türkiye'de güvensizlik ortamı oluşturmak olduğunu söyledi.

Uçaksavar füzesiyle Külliye'de savunma

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaşanan çok çarpıcı bir olayı paylaşan Mete Yarar, MİT'ten bir ekibin F-16'ların bombaladığı Külliye'yi korumak için neler yaptığını şöyle anlattı; "O gece direnen bir kaç grup var bunlardan biri polis özel harekat, özel kuvvetler ve MİT'in özel bir ekibi. MİT'in özel ekibi 5 uçaksavar füzesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni korumaya gidiyor. Uçaklar Külliye ve çevresini bombalarken bu ekip oraya gidiyor ve bu uçaksavar füzelerinden 3'ünü ateşliyor. Ve F-16'ları o bölgeden uzaklaştırıyorlar. Bu isimsiz kahramanlar bugün hakettikleri yerlere gelmeye başladılar"

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oteline yapılan saldırıya dair çok çarpıcı detaylar paylaşan SuperHaber yazarı Mete Yarar, iddia edilenlerin aksine baskını yapan ekibin çok profosyonel olduğunu ifade etti.

"Acemi değiller eksik istihbarat alıyorlar"

Yarar baskına dair şu tespitlerde bulundu; "2000 odalı bir otel. 1000 dönüm arazi içinde 2000 odalı bir otel. Bu adamlar kaybolmadan polislerin bulunduğu 5 odayı buluyorlar. Oysa otel kayıtları silinmişti. Bu adamlar hani acemiydi? Sayın Cumhurbaşkanı bu otelde 2 yerde kalıyor. Bu adamlar Sayın Cumhurbaşkanı'nın misafirlerini kabul ettiği yeri basıyorlar burada büyük bir konuk odası ve 4 oda daha var. Oysa bir de sayın Cumhurbaşkanı'nın kaldığı başka bir konut daha var. Orayı bilmiyorlar. Çünkü istihbaratı veren muhtemelen o misafirhaneyi bilen ve sayın Cumhurbaşkanı'nın orada kaldığını düşünen biri. Buda oradaki polislerden biri olabilir. Yani sayın Cumhurbaşkanı'nın yakın korumalarından biri değil. Misafirhanenin güvenliğinde görev alan dış ekipten biri olabilir. O yüzden 2000 odalı otele gelip sadece o 5 odayı basıyorlar. Bu adamlar O gece otelde çatışıp şehit ettikleri polislerin üzerindeki paraları çalıyorlar.

"Kendi topraklarında adi bir hırsız gibi kaçtılar"

Bazıları bu operasyon timi için çok acemiler hırsız gibi ekmek çalıyorlar falan diyorlar. Bu doğru değil. Çünükü bu adamlar bir yere gizlenip beklemiyorlar kaçıyorlar kaçarkende meyve bahçesine dalıyorlar, fırından ekmek çalıyorlar. Bu adamlar düşman topraklarındaki asker gibi değil, kendi topraklarında adi bir hırsız gibi kaçtılar.

Sınavlardaki kumpas

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oteline baskın yapan ekiple ilgil bir başka önemli bilgiyi paylaşan Mete Yarar, Harp Akademileri'ndeki sınav kumpasına dikkat çekti. Yarar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı almaya giden ekibin tamamı Harp Akademileri'ndeki kurmay subaylar ve Harp Akademileri'ne o sene girmişler. Ve de Darbeci General Semih Terzi'nin birliğinin tamamı kurmay subaylığı kazanıyor. Nasıl oluyorsa!" dedi.

Bu detaylar ilk kez açıklanıyor: MİT uçaksavar füzeleriyle Külliye'yi savundu ile ilgili etiketler Mete Yarar SuperHaber Darbe Veysi Ateş Akılda Kalan darbe girişimi
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.