Boğaziçi Üniversitesi ÖTK'sında neler oluyor?

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Üst Kurulu (ÖTK), perşembe günü yapılan genel kurul ve alınan toplu istifa kararları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kurulun sosyal medya hesaplarından yayımlanan açıklamada toplantıda gündeme gelen "toplu istifa"nın 'hukuki ve 'pratik' sonuçları bakımından incelendiği, aynı yıl içinde tekrar seçim yapılamayacağı için bu durumun öğrencileri temsilden yoksun bırakma sonucunu dışında bir yarar doğurmayacağı belirtildi.

Öğrenci Temsil Kurulu'nun bu nedenle göreve devam kararı aldığı ifade edildi.

'Salt çoğunluk sağlanamadı'

Açıklama şöyle:

"Perşembe günü gerçekleşen ÖTK Olağan Genel Kurulu’nda seçim sisteminin değişmesine yönelik gündeme getirilen talep ve bunu gerçekleştirebilmek adına toplu istifa önerisi hukuki ve pratik sonuçları bakımından incelenmiş, değişiklik talebinin Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu’nda (ÜYK) kabul edilmesi durumunda dahi aynı yıl içinde yeniden seçime gidilmediği, bir sonraki seçimde yürürlüğe girdiği görülmüştür. Dolayısıyla zaten salt çoğunluğun sağlanmadığı bir toplantıda gündeme getirilen toplu istifa konusunun ÖTK’nın kendini feshetmek ve öğrencileri bir sonraki yıla kadar temsilden yoksun bırakmak dışında bir sonuç veya hiçbir yarar doğurmayacağı anlaşılmıştır. Böyle bir sonuca yol açmanın ise, en başta bizleri seçen iradeye karşı sorumsuzluk ve saygısızlık olacağı açıktır. Dolayısıyla görevimizi şu ana kadar olduğu gibi en iyi şekilde yerine getirmek için öğrenci arkadaşlarımızdan aldığımız yetkiyle çalışmaya devam edeceğimizi ve görevimizin başında olduğumuzu siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza ve kamuoyuna duyururuz."

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu yönetimi, 3 dönem başkanlık yapan Mert N.'nin FETÖ'den tutuklanıp, itirafçı olması üzerine istifa kararı almıştı. İstifa kararı alanlardan birinin de Genel Sekreterlik görevi yapan Mert N'nin eşi olduğu ileri sürülmüştü. Kurulda görevli 120 temsilcinin de yönetimle birlikte istifa kararı aldığı da ifade edilmişti.

Boğaziçi Üniversitesi ÖTK'sında neler oluyor? ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi öğrenci temsilciliği üst kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.