BİM'i kullanarak vatandaşı soyuyorlar!

Son dönemde virüs gibi yayılan SMS ile dolandırıcılığına alet edilen şirketlerden biri de Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden olan BİM oldu. Dolandırıcılar, EFM adlı SMS servisinden kullanıcılara "BİM'den 300 TL değerinde hediye çeki kazandınız, 24 saat içinde müşteri hizmetlerini arayınız,0888298****" şeklinde bir mesaj gönderiyorlar. Numarayı aradığınızda ise telefon faturanızdan belirli bir miktar parayı kendi hesaplarına aktarmış oluyorlar.

Son dönemde virüs gibi yayılan SMS ile dolandırıcılığına alet edilen şirketlerden biri de Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden olan BİM oldu.
Dolandırıcılar, EFM adlı SMS servisinden kullanıcılara "BİM'den 300 TL değerinde hediye çeki kazandınız, 24 saat içinde müşteri hizmetlerini arayınız,0888298****" şeklinde bir mesaj gönderiyorlar. Numarayı aradığınızda ise telefon faturanızdan belirli bir miktar parayı kendi hesaplarına aktarmış oluyorlar.

048e0b4a38ee1407130dbce70e08aff7c910fa57

Dolandırıcılar, büyük markaların isimlerini ve SMS formatlarını kullanarak bilgilerinizi çalmaya çalışırlarken onlar da değişime ayak uydurup bilinen numaraları bırakarak yerine yenilerini bulmaya çalışıyorlar. ‘Cep telefonu kazandınız’, ‘Adınıza tanımlanmış hediyeyi almak için …’ şeklinde gelen ve bilgilerinizi isteyen (elbette ilk sırada kredi kartı bilgileriniz bulunuyor) SMS’leri gördüğünüzde bunlara kesinlikle itibar etmemeniz gerekiyor.

d049fd5e181fbb2763d3c1dc2f3e8627657930dd

Emniyet Genel Müdürlüğü de SMS dolandırıcılığına karşı sık sık yukarıdaki gibi kısa mesajlarla bilgilendirmede bulunuyor. Canınızın sıkılmaması adına bu uyarıları mutlaka dikkate almanızı öneriyorum.

BİM'i kullanarak vatandaşı soyuyorlar! ile ilgili etiketler BİM Dolandırıcı SMS
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.