Beyin tümörü yapan telefona tazminat

15 yıldır mesleği gereği günde 3-4 saat telefonla konuştuğunu için beyin tümörü olduğunu iddia eden Romeo, yargıya başvurdu. Mahkeme emsal bir kararla Romeo’ya tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

İtalya’da 57 yaşındaki Roberto Romeo, 15 yıl boyunca iş için günde 3-4 saat cep telefonu kullandığını ve bunun beyin tümörüne neden olduğunu belirterek şikâyetçi oldu.

TÜMÖR ÇIKARILDI, SAĞIR OLDU

Romeo'nun avukatları Stefano Bertrone ve Renato Ambrosio, tarihte ilk kez yargı, organlarının cep telefonlarının uygunsuz kullanımıyla beyin tümörü oluşumu arasında neden sonuç ilişkisi kurduğunu belirterek hükmün önemine vurgu yaptı. Romeo'da ortaya çıkan beyin tümörü iyi huylu olmasına rağmen çok büyük olduğu ve beyne yayıldığı için ameliyatla çıkarıldı. Ancak tümörün çıkarılabilmesi için kulaktaki akustik sinirler de alınmış. Romeo bu nedenle sağ kulağındaki duyma yetisini tamamen kaybetti. Ağzının bir bölümünde de kısmi felç meydana geldi.

AYDA 500 EURO ÖDENECEK

Tıp uzmanları Romeo'nun vücut fonksiyonlarında yüzde 23 kayıp olduğunu söylüyor. Mahkeme yargıcı da bu nedenle
işyeri kazalarına karşı sigortadan sorumlu INAIL tarafından ödenmek üzere Roberto Romeo'ya aylık 500 euro ödenmesine hükmetti.

Beyin tümörü yapan telefona tazminat ile ilgili etiketler telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.