Beyaz Saray'ı ayağa kaldıran flaş gelişme

ABD merkezli The New York Times ile The Washington Post gazetesinde yer alan ve adı açıklanmayan Beyaz Saray yetkililerine dayandırılan haberlerde, Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in, Rus Büyükelçi Sergey Kislyak ile görüşmesinin içeriğine dair Beyaz Saray’ı yanıltmış olabileceği şüphesi üzerine hakkındaki tartışmaların arttığı belirtildi.

Amerikan NBC kanalına konuşan Trump’ın kıdemli politika danışmanı Stephen Miller, “Trump’ın Flynn’e güveninin sürüp sürmediği” sorusuna “Bunu Başkana sormalısınız” diye cevap verdi. Beyaz Saray’ın bu konudaki tavrının net olmadığını ima eden Miller’ın sözleri, “Flynn hakkındaki tartışmaların gerçek olduğu” şeklinde yorumlandı.

BEYAZ SARAY AYAĞA KALKTI

ABD Başkanı Trump ise konuyla ilgili şu ana kadar olumlu veya olumsuz net bir açıklama yapmadı. Hafta sonunu geçirmek üzere başkent Washington’dan Florida’ya giderken uçakta basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını “Haberleri görmedim. Bakacağım” diye yanıtlayan Trump’ın bu hafta içi meseleyi ele alabileceği belirtildi.

Öte yandan, ABD Senatosundaki Demokrat senatörler, Flynn’in Rus Büyükelçiyle görüşmeleriyle ilgili bağımsız bir komisyonun soruşturma yapması talebinde bulundu. Daha önce Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) yaptığı soruşturmada “görüşmede yanlış bir durumun olmadığı” sonucuna ulaşılmasına rağmen Demokratlar, Flynn’in görüşmelerinin yeniden mercek altına alınmasını istedi.

Flynn’in güvence vermesi üzerine, 29 Aralık 2016’daki telefon görüşmesine ilişkin ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Trump’ın Özel Kalem Müdürü Reince Priebus ve Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, kamuoyu önünde “Flynn’in Rus Büyükelçi ile Rusya’ya yaptırımları konuşmadığını” dile getirmişti.

Beyaz Saray'ı ayağa kaldıran flaş gelişme ile ilgili etiketler Beyaz Saray Rus ABD elçi flynn
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.