Beyaz Saray'dan Arakan açıklaması...

ABD yönetiminin, Myanmar'da (Burma) 300 bin kişinin evlerini terk etmesine yol açan "şiddet olaylarının sürmesinden derin rahatsızlık duyduğu" bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, günlük basın brifinginde, Arakan'da devam eden olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.

Sanders açıklamasında, "ABD, 25 Ağustos'ta bir Burma güvenlik noktasına düzenlenen saldırıların ardından 300 bin kişinin evlerini terk ettiği Burma'da devam eden krizden dolayı derin bir şekilde rahatsızdır. Bu saldırıları ve ardından yaşanan şiddeti bir kez daha kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

ARAKANLI MÜSLÜMANLARA DOĞRUDAN ATIF YAPMADI

Arakanlı Müslümanlara doğrudan atıf yapmayan Sanders, "300 bin kişinin evlerini terk etmesine" ve "şiddetin sürmesine" dikkati çekti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert ise dünkü açıklamasında, Bangladeş'e sığınan binlerce Arakanlı Müslümanın durumuyla ilgili "endişe ettiklerini" ve "bu kişilere insani yardım ulaştırılması için" ilgili ortaklarla çalıştıklarını bildirmişti.

Nauert açıklamasında, "Kitlesel köy yakmalar ve şiddet içeren saldırılar da dahil Burma'nın Arakan eyaletindeki ciddi insan hakları ihlalleri iddialarının ardından 25 Ağustos'tan bu yana 270 bin Rohingyalının Bangladeş'e geçtiği şeklindeki Birleşmiş Milletler (BM) açıklamasını takiben oldukça endişeliyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Beyaz Saray'dan Arakan açıklaması... ile ilgili etiketler Beyaz Saray Myanmar arakan Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.