Beşiktaş'ın eski yıldızı 11 yıl sonra yeniden A Milli Futbol Takımı'nda...

Beşiktaş'ın "Şifo"su, Mehmet Özdilek, olaylı İsviçre maçı sonrası istifa ederek ayrıldığı Türkiye A Milli Futbol Takımı'na Fatih Terim'in yardımcısı olarak geri dönüyor...

Beşiktaş'ın "Şifo"su, Mehmet Özdilek, olaylı İsviçre maçı sonrası istifa ederek ayrıldığı Türkiye A Milli Futbol Takımı'na Fatih Terim'in yardımcısı olarak geri dönüyor...

Bir süre önce Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bir araya gelen Özdilek (Şifo Mehmet), her konuda anlaştı ve Terim'in birinci yardımcılığına getirildi.

mehmet_oIzdilek

Yarın ya da salı günü Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Ali Dürüst ile beraber sözleşme imzalayacak olan Özdilek, "Allah bana bu görevi ikinci defa vermeyi nasip etti. 2006'da yaşanan kötü olayları aklıma dahi getirmek istemiyorum ama tamamen silip yeni bir sayfa açacağımdan eminim. Bundan sonra iki ana hedeflerimden bir tanesi Ay-yıldızlı formaya uzun süre hizmet etmek, ya da nice başarılar yaşadığım Beşiktaş'ta hoca olmak" dedi.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Özdilek, 16 Kasım 2005'te yapılan Türkiye-İsviçre maçı sonrası soyunma odasına giden İsviçreli futbolcu Valon Behrami'ye ilk çelmeyi takmış, İsviçreli futbolcu Benjamin Huggel de bu hareketin ardından Özdilek'e tekme atmıştı.
Özdilek ve Huggel'in hareketleri kameralar tarafından da tespit edilmişti.

Türkiye - İsviçre maçı sonrası çıkan olayları başlatan kişi olmakla suçlanan A Milli Takım'da Fatih Terim'in Yardımcı Antrenörü Mehmet Özdilek, istifa etti.

milli_skandal

Türkiye, 18'inci Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde baraj rövanş maçında İsviçre'yi 4-2 yenmesine rağmen, İsviçre'deki ilk maçı 2-0 kaybettiği için Almanya vizesini alamamıştı.

Maç öncesi İsviçre milli marşı çalınırken yapılan protestolar, maç sırasında sahaya atılan nesneler ve maç sonrasında soyunma odalarında çıkan arbede dünya futbolunun patronu FIFA'da da yankı bulmuş ve 17 kasımda bir açıklama yapan FIFA Başkanı Sepp Blatter, 'Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan bir takım sahada sevinmek yerine, hırsızlar gibi sahadan kaçmayı tercih ediyorsa bunun araştırılması gerekir' demişti.

Beşiktaş'ın eski yıldızı 11 yıl sonra yeniden A Milli Futbol Takımı'nda... ile ilgili etiketler Beşiktaş A milli futbol takımı Fatih Terim mehmet özdilek futbol federasyonu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.