"Bayan futbol takımına destek vermek günahtır" açıklaması doğru mu?

Önceki haftaya damgasını vuran ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun söylediği iddia edilen "Bayan futbol takımına destek vermek günahtır" sözleri için Sütlüoğlu "katmerli yalan" ifadesini kullandı.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un değerinin artırılması için mücadele verilen bir dönemde bazı yerel ve ulusal basın yayın organlarında "Bayan futbol takımına destek vermek günahtır" şeklinde bir söz söylediğiyle ilgili yapılan haberlerin karalama kampanyası olduğunu ifade etti. Sütlüoğlu, kendisi üzerinden kuruma zarar vermeye kalkanların büyük vebal ve ihanet içerisinde olduğunu söyledi.

Sütlüoğlu, akşam yapılan açıklamaların, sabah yapanlar tarafından yalanlandığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR"

"Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" diye atasözü var. Bu yalanı akşam ortaya atanlar sabah, 'Biz yalan söyledik. Böyle bir şey söylemedi.' dediler. Bana geldiklerinde '80 milyonun hakkını kullanıyoruz. Verdiğimiz reklamın mutlaka karşılığının olması lazım. Çünkü bu bir reklam parasıdır. Sizin takımınızın böyle bir özelliği var mı, yok mu? Bunu değerlendirmemiz gerekir.' demiştim. Bunu takımın başkanı son açıklamasında eksik olsa da söyledi. Yaklaşık 6 aydan uzun bir süre önce bu konuşmayı yapmıştık. Sonrasında Amatör Spor Kulüpler Federasyonu, 'Yardımı bize yapın. Biz tüm amatör kulüplere dağıtalım.' dedi. Biz de bunu kabul ettik ve bütçeyi artırarak federasyona yardım yapmaya karar verdik. İddiada bulunan kadın futbol takımı da bu yapının içerisinde. Yapının içerisinde olan bütün takımlar bu parayı alıyor. Yalan üstüne yalan. Katmerli yalan diye tabir ettikleri bir şey. Bu bir komploydu ve ayaklarına dolandı."

"BİZ YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

Türk çayının dünyada her noktada bilinirliğini ve damak tadını oluşturmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını vurgulayan Sütlüoğlu, "Biz riskli coğrafyada Afrika'da, Irak'ta, silahların gölgesinde bir iki kilo daha fazla çay satabilmek için hayatımızı tehlikeye atarak gayret gösterirken bazıları da şantaj yoluyla milletin kafasını karıştırarak yalanlarla bir yerlere varmaya çalışıyor. Allah büyüktür. Vatandaşımızın sağduyusu her zaman galebe çalar, çalmıştır. Çok ciddi bir sahiplenme ve halk desteğinin olduğunu gördüm. Bu beni çok mutlu etti." diye konuştu.

Çalışmaya devam ettiklerine dikkati çeken Sütlüoğlu, "Biz yolumuza devam ediyoruz. Irak'ta bayilik oluşturduk. Kuveyt'teki bayimize destek olmak için gittik. Ayrıca Sudan bayiliği oluşturduk. İhracat zincirimize iki güzel halka, iki zor halka daha ilave ettik. Kim ne derse desin kervan devam ediyor." dedi.

Sütlüoğlu, Kadınlar Challenge Kupası'nda Portekiz temsilcisini eleyerek çeyrek finale yükselen Ardeşen Gençlik Takımı'na başarı dileyerek, takıma desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

"Bayan futbol takımına destek vermek günahtır" açıklaması doğru mu? ile ilgili etiketler Çaykur imdat sütlüoğlu Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.