Başbakan Yıldırım: En büyük dönüşümü dış politikada yaptık

Türkçe Yaz Okulu Kapanış programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye olarak, değişimin dışında olmadık, olmayacağız. en büyük dönüşümü dış politikada yaptık" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Türkçe Yaz Okulu Kapanış programında açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye olarak biz değişim sürecinin dışında olmadık, olmayacağız. En büyük dönüşümü dış politikada yaptık.

ABD'DEN SONRA TÜRKİYE GELİYOR

Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, AFAD gibi kurumları hayata geçirerek veya yeniden yapılandırarak dış dünyada sosyal destek alanında çok büyük hizmetlere başladık.

Dünyadaki tüm dış desteklerin oranında ABD'den sonra Türkiye geliyor.

Kendi değerlerine yabancı hatta düşman bir zihniyet ülkemizi ekonomik, ticari kültürel olarak tek bir merkeze mahkum etmeye çalıştı. Bu süreçte elbette dilimizin korunması, yaygınlaştırılması, inceliklerinin ve ahenginin muhafazasına önem vermemiz gerekiyor.

"ATALARIMIZIN MİRASI VATANIMIZ VE DİLİMİZ"


Dilini kaybeden bir millet hafızasını kaybeder. Avrupa kıtasındaki soydaş toplulukların önemli bir bölümünün dilleriyle bağları kopunca nasıl başkalaştıklarını hepimiz görüyoruz.

Birçok Afrika ülkesinde yerel dille konuşmak hor görülmüş, öğretilmesi yasaklanmıştır.

Osmanlı hiçbir zaman yönetimi altındaki insanların dilini, dinini yok etmeyi düşünmemiştir. Atalarımızın bize miras bıraktığı 2 kıymetli değerden biri vatan toprağı diğeri Türkçe'dir."

Başbakan Yıldırım: En büyük dönüşümü dış politikada yaptık ile ilgili etiketler Binali Yıldırım türkçe yaz okulu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.