Başbakan'dan Barzani'ye çok sert tepki: "Gerekli karşılığı görür!"

Başbakan Yıldırım, Şanlıurfa'da STK temsilcileriyle buluşmada konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

15 Temmuz, Türkiye'nin vesayetten, terör saldırılarından bıktığını gösterdi. Yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde dünyada parmakla gösterilen ülkeler arasına gireceğiz.

Biz 80 milyonun birliği diyoruz. Devletimizin birliği diyoruz, ülkemizin bekası diyoruz. Muhalefet cephesinde aynı hassasiyet yok. Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları inandırıcı değil diyor ana muhalefet partisi. Ne diyelim? Allah ıslah etsin.

AB ülkelerinin yayın organları bile tüm küresel baskılara rağmen, bölgedeki iç karışıklıklara rağmen, savaşlara rağmen Türkiye'nin elde ettiği bu başarıyı bir destansı hikaye gibi anlatıyorlar.

Dün Avrupa Şampiyonası oldu, 20 bin Slovenya'dan Sırbistan'dan seyirci geldi. Ülkemizi kötülemekle, yabancılara şikayet etmekle vatanseverlik olmaz. Ana muhalefet demek, iktidar alternatifi demektir. Ne vaat edeceksen onları söyle. Boş işlerle uğraşmaya lüzum yok. Bir koluna bölücüleri bir koluna FETÖ'cüleri alarak sokakları arşınlamakla hiçbir şey olmaz.

Bugün Urfa'dayız. Urfa'da ders yılı başlangıcı yaptık. Urfa'yı seçtik, çünkü Urfa yaş ortalaması en genç olan il. 19. Türkiye'de 31. Geçen yıl burada bir öğretmenimiz vardı, Necmettin Yılmaz. Necmettin Yılmaz, ruhun rahat olsun. O teröristlerden senin hesabın soruldu. Onların tamamı yok edildi. Sivil vatandaşlarımıza silah doğrultan, güvenlik güçlerimize silah doğrultan her bir terör örgütü elemanını etkisiz hale getirinceye kadar bu mücadele devam edecek.

"KİMSE GÜNEY SINIRIMIZDA, IRAK, SURİYE'DE OLDU BİTTİLERLE İŞ ÇEVİRMEYE KALKMASIN"

Gerek Suriye'de gerek Irak'ta bir takım hayaller peşinde olanlar, yapay devlet kurmaya çalışanlar iyi bilsinler, ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecektir. Hiçbir kimse güney sınırlarımızda, Irak'ta, Suriye'de oldubittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Gerekli tedbirleri almaktan zerre kadar çekinmeyiz.

Başbakan'dan Barzani'ye çok sert tepki: "Gerekli karşılığı görür!" ile ilgili etiketler Başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.