Başbakan Binali Yıldırım'dan Kurban Bayramı tatili açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin arife günü tam gün sayılarak uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili olarak "Salı günü Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz" dedi...

Başbakan Binali Yıldırım Cuma Namazı çıkışında önemli açıklamalarda bulundu... Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin arife günü tam gün sayılarak uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili olarak "Salı günü Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz" dedi...

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, turizmcilerin kurban bayramı tatilinin 10 güne uzatılması yönündeki beklentilerine ilişkin, "Her iki yönde de talepler var. Çalışalım diyen de var, tatile çıkalım diyende. Kesin kararı salı günü Bakanalar Kurulu toplantısı ile vereceğiz" dedi.

Yıldırım, konuya ilişkin bir gazetecinin şahsi fikrini sorması üzerine, "Benim şahsi fikrim olmaz. Ülke şahsi fikirlerle yönetilmez. Bakanlar Kurulu'nda tartışılır, ne çıkarsa o" cevabını verdi.

"YARGIYI ETKİLEMEYELİM"

Yıldırım, 'MİT TIR'ları ve tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu üzerinden CHP'ye komplo hazırlandığı' iddiası üzerine şunları söyledi:

"Böyle bir evham üzerinde, böyle bir şey söz konusu olamaz. Adalet herkese lazım. Bir şekilde bir suçlamayla yargılanan insanlara sahip çıkmak, adalet aramak değildir. Bırakalım yargı bağımsız, tarafsız şekilde çalışsın, yargıyı etkilemeyelim."

"GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ"

İdlib'deki gelişmeleri de değerlendiren Yıldırım, "O bölgede, 150 kilometrelik Hatay'ın Suriye sınırında gerekli tedbirleri alıyoruz. Malum, orada radikal gruplar son zamanlarda kontrolü ele aldı ve burada yaşanacak gelişmelere göre, yapılacak operasyonları dikkate alarak biz hem insani dram yaşanmaması hem de sınırlarımızdan ülkemize yönelik tehditlerin oluşmaması için tedbirlerimizi alıyoruz" ifadelerini kullandı.

"YAPAY DEVLET OLUŞTURMA GAYRETLERİNE İZİN VERMEYİZ"

Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Sınırlarımızda, özellikle Suriye ve Irak'ta yeni bir yapay devlet oluşturma gayretlerine asla müsamaha etmemiz, izin vermemiz söz konusu değil. Bu konuda muhatap ülkelerle gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Şartlar ne olursa olsun ülkemizin milli menfaatlerine, hükümranlık haklarına, güvenliğine yönelik bir tutum, gelişme yaşarsak geçmişte olduğu gibi gelecekte de buna karşılık vermekten tereddüt göstermeyiz."

Başbakan Binali Yıldırım'dan Kurban Bayramı tatili açıklaması! ile ilgili etiketler Binali Yıldırım Kurban Bayramı Enis Berberoğlu İdlib Başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.